Αγροτικά

«Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού» το Ρέθυμνο για το 2018!

«Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού» το Ρέθυμνο για το 2018!

A-
A+
14/03/2018 | 12:46

Για πρώτη φορά μία ελληνική πόλη χρίζεται «Ευρωπαϊκή πόλη κρασιού» και για το 2018 αυτή θα είναι το Ρέθυμνο.

Αυτή η ευθύνη ανατέθηκε στο Ρέθυμνο μετά από αίτημα που κατέθεσε ο δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και για όλο το έτος είναι επιφορτισμένο με την διοργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και σεμιναρίων με θέμα το κρασί.

Όπως τόνισε στην Κρητική επιθεώρηση η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, Πέπη Μπιρλιράκη, η ανάθεση αυτής της ευθύνης για το Ρέθυμνο είναι σημαντική, καθώς «με την κατάθεση του φακέλου φάνηκε ότι διοργανώνουμε πολύ καλές εκδηλώσεις.

Η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα είναι βασικός άξονας για την παρουσία μας, θα έχουμε συνεργασία με το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης και θα είναι μεγάλη ευκαιρία προβολής όλου του κρητικού αμπελώνα, αλλά και της κρητικής ταυτότητας, της γαστρονομίας και της τουριστικής μας υποδομής».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού δημιουργήθηκε το 2000 με στόχο την προώθηση και ενίσχυση των περιοχών που συνδέονται οικονομικά με την οινοποιία.

Τα μέλη του δικτύου συνιστούν περίπου 800 ευρωπαϊκές πόλεις ή ομάδες πόλεων και προστατεύονται από την εγγύηση της ποιότητας των κρασιών τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα, και ειδικότερα η Νεμέα, η Νάουσα, η Ρόδος, ο Τίρναβος, τα Σπάτα και η Αιδηψός.

To RECEVIN παρέχει μία κοινή πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών, επαφών και συνεργασίας.

Ειδικότερα, στόχοι του δικτύου είναι:
 εκπροσώπηση συμφερόντων των μελών του στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα
 προώθηση του οινοτουρισμού
 ανάπτυξη δράσεων, ανταλλαγή εμπειριών και σύναψη σταθερών συνεργασιών
 Διάδοση καλών πρακτικών

Ενδεικτικά παραδείγματα δράσεων του δικτύου συνιστούν η σύνταξη της Ευρωπαϊκής Βίβλου Οινοτουρισμού, η καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού (κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου), αλλά και η καθιέρωση του βραβείου ανάδειξης της Ευρωπαϊκής Πόλης Κρασιού.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.