Αγροτικά

Πρόβλεψη για μείωση 30% στις αγροτικές επιδοτήσεις μετά το 2020!

Πρόβλεψη για μείωση 30% στις αγροτικές επιδοτήσεις μετά το 2020!

Δυσοίωνη πρόβλεψη µείωσης 30% του κοινοτικού προϋπολογισμού για τον αγροτικό τοµέα.

A-
A+
10/02/2018 | 13:00

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη πως η συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει για τη νέα ΚΑΠ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα οδηγήσει σε αποφάσεις που θα επιφέρουν κατ’ ελάχιστο µείωση 30% του κοινοτικού προϋπολογισμού για τον αγροτικό τοµέα, έκανε ο ∆ηµήτρης Μελάς, προειδοποιώντας για κινδύνους ως προς το µέλλον των ενισχύσεων, που θα αντιστοιχούν στην Ελλάδα µετά το 2020.

«Η διαβούλευση για το θέµα διεξάγεται πάνω στα 5 σενάρια που έχουν διαρρεύσει», επισήµανε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κι επί σειρά ετών γ.γ. του ΥπΑΑΤ, ωστόσο όπως είπε για να έχουµε ασφαλέστερη εικόνα «πρέπει να περιµένουµε έως το Μάιο του 2018 για να βγει ο προϋπολογισµός και να έχουµε µια τάξη µεγέθους».

Ο κ. Μελάς εξήγησε από το βήµα εκδήλωσης του ΣΑΣΟΕΕ, στο πλαίσιο της 27ης Agrotica γιατί κατά την εκτίµησή του η µείωση στους πόρους της ΚΑΠ θα είναι µεγαλύτερη του 10% και πολυεπίπεδη (µεταναστευτικό, ασφάλεια, Brexit), ενώ όπως επεσήµανε χρήµατα αναµένεται να «κόψει» και από τους Έλληνες αγρότες η συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής σύγκλισης στην Ε.Ε., βάσει της οποίας τα µικρά δικαιώµατα θα πάρουν κοµµάτι από τα µεγαλύτερα εθνικά δικαιώµατα, στα οποία ανήκει και η χώρα µας και από την εξέλιξη αυτή αναµένεται να επέλθει επιπλέον µείωση πόρων της τάξης του 10%-15% για τους δικαιούχους επιδοτήσεων.

Agronews.gr

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.