Άκουσον άκουσον

Μειωμένες δαπάνες στην Υγεία

Μειωμένες δαπάνες στην Υγεία

A-
A+
24/11/2017 | 13:50

Μειωμένες κατά 200 εκατομμύρια ευρώ είναι οι δαπάνες για τα Νοσοκομεία &  το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) σε σχέση με το 2016, τη στιγμή που η κίνηση στα δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα έχει αυξηθεί δραματικά.
Την παραπάνω διαπίστωση έκανε, μεταξύ άλλων, ο καρδιολόγος κ. Γιώργος Βήχας, που προσκλήθηκε ως εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από την Ευρωπαϊκή Οικονομική & Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Πάντα υπήρχε μια ξεκάθαρη εικόνα σε όλους, για τα απάνθρωπα αποτελέσματα που είχαν αυτές οι πολιτικές στην υγεία των συμπολιτών μας. Τώρα με έκπληξη διαπιστώσαμε, πως υπάρχει μια σύγχυση για την κατάσταση στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί έχει καλλιεργηθεί μια εικόνα πως τα πράγματα στη χώρα μας καλυτερεύουν, πως η κρίση αρχίζει να μειώνεται ως προς την ένταση της και πως η κατάσταση στην Υγεία είναι πολύ καλύτερη. Η σύγχυση αυτή προέρχεται αποκλειστικά από το κυβερνητικό αφήγημα πως παρά τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, δηλαδή μνημόνια και λιτότητα, είναι εφικτή η αποτελεσματική ανάταξη της Υγείας».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.