Άκουσον άκουσον

Τρία σενάρια εκλογών

Τρία σενάρια εκλογών

A-
A+
18/02/2018 | 12:00

Σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία, τρία φαίνεται να είναι τα βασικά σενάρια για το χρόνο που θα στηθούν οι επόμενες κάλπες.

Σενάριο 1ο: Ο Μάιος του 2019 παραμένει ο κυρίαρχος μήνας για προσφυγή σε πολλαπλές κάλπες. Εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές ταυτόχρονα. Πιθανότατα και αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί.

Σενάριο 2ο: Το κεντρικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στρατηγικά κομματικά και πολιτικά τη συγκυρία της τυπικής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο και στη συνέχεια μια επιτυχή, τηρουμένων των αναλογιών, διαπραγμάτευση για το χρέος, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές πριν από τα επόμενα Χριστούγεννα.

Σενάριο 3ο : Το τρίτο σενάριο, που ο πρωθυπουργός, φαίνεται να συζητά σε κλειστό κύκλο, έχει αναφορά σε αιφνιδιαστικές εκλογές εντός της άνοιξης. Πριν δηλαδή από το καλοκαίρι του 2018.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.