Διάφορα Σπορ

Καράτε και Aυτοάμυνα

Καράτε και Aυτοάμυνα

Από τον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε ΦΑΙΣΤΟΣ

A-
A+
21/09/2016 | 11:49

Αυτοάμυνα! Μια έννοια που ακούγεται πολύ συχνά στις μέρες μας, μιας και φτάσαμε να ζούμε σε δύσκολες εποχές, όπου στη κοινωνία μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να μας βλάψουν ειδικά αν καταλάβουν ότι είμαστε αδύναμοι. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να θωρακίσουμε και να δυναμώσουμε το άτομο μας ψυχικά και σωματικά ώστε να καταφέρουμε να επιβιώσουμε απέναντι σε κάθε κακόβουλη ενέργεια που πολύ πιθανόν να μας συμβεί.

Μια τέτοια θωράκιση θα πρέπει να ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία μέσα στην οικογένεια όπου οι γονείς θα φέρονται με αγάπη στο παιδί, θα του ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του χωρίς να είναι καταπιεστικοί γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ανασφαλή άτομα και ταυτόχρονα εύκολα θύματα. Αντίθετα, η αγάπη και η αίσθηση ότι είμαστε πάντα διπλά στα παιδιά με  διακριτικό τρόπο έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ισορροπημένων ατόμων ικανά να διαχειριστούν μια κρίσιμη κατάσταση.

stayroylantonakhs-xaralampos

Η αρχή λοιπόν έρχεται από την οικογένεια μας σε μικρή ηλικία όπου δίδοντας τις σωστές βάσεις δημιουργούμε κατά μια έννοια αυτόνομα και ισορροπημένα άτομα. Τη βάση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σαν αφετηρία μια πολεμική τέχνη και μέσα από την εκπαίδευση να συνεχίσει και να  ολοκληρώσει τη ψυχική και σωματική θωράκιση του ατόμου, βελτιώνοντας περισσότερο την αυτοπεποίθηση του μέσα από την προπόνηση μαθαίνοντας να εκτιμά τις δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις και να τις αποφεύγει. Να μπορεί να ψυχολογεί τον αντίπαλο ώστε να του φερθεί με τον κατάλληλο τρόπο, να αναπτύξει την αυτοσυγκέντρωση και τον αυτοέλεγχο του ώστε να μπορεί να συμπεριφερθεί με τον κατάλληλο τρόπο, την κατάλληλη στιγμή.

Επίσης, θα μάθει ότι είναι προτιμότερο να  αποφεύγει παρά να καταστέλλει καταστάσεις και τέλος μέσα από την εξάσκηση θα μπορεί να προετοιμαστεί ψυχολογικά αλλά και σωματικά για το χειρότερο ενδεχόμενο χρησιμοποιώντας το σώμα του σαν όπλο απέναντι σε κάθε απειλή.

Σταυρουλαντωνάκης Χαράλαμπος

Αναγνωρισμένος Προπονητής Καράτε από την Γενική Γραμματεία  Αθλητισμού

Εθνικός Διαιτητής Καράτε Κάτοχος 4ου βαθμού DAN από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε

Εξεταστής ΕΛΟΚ και Εθνικός Διαιτητής

Αθλητικός Σύλλογος Καράτε ΦΑΙΣΤΟΣ

 Τυμπάκι: απέναντι από την παλιά εφορία Τηλ:28920 51055

Μοίρες: δίπλα στην Αγία Παρασκευή Τηλ: 28920 25273

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.