Ποδόσφαιρο

Κεγκέρογλου: «Να στηριχθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία από την Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία»

Κεγκέρογλου: «Να στηριχθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία από την Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία»

A-
A+
28/07/2017 | 15:13

Mε ερώτηση του προς τo Υπουργείo Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να στηριχθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία από την Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Έντονος προβληματισμός και εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η ανάλγητη στάση της Ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφορικά με τα χρέη των ερασιτεχνικών  σωματείων.

Αν και τα σωματεία μετ’ επιτάσεως ζητούν τον διακανονισμό των χρεών τους, όπως άλλωστε γίνεται και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ αρνείται να προβεί σε διακανονισμό, ζητώντας την εφάπαξ πληρωμή των χρεών, ακόμη και παρελθόντων ετών, τονίζοντας ότι εάν δεν πληρωθούν τα χρέη απαγορεύεται η συμμετοχή στα πρωταθλήματα, η διενέργεια μεταγραφών και η αποδέσμευση των παικτών.

Μάλιστα, η ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Ηρακλείου Κρήτης, με επιστολή της προς όλες τις ενώσεις της χώρας (την οποία έχω καταθέσει ως αναφορά), καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή στάση, ζητώντας άμεσα λύσεις προκειμένου να επιβιώσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Επειδή οι εν λόγω αποφάσεις της διορισμένης διοίκησης της ΕΠΟ, κατ΄ουσία οδηγούν σε αφανισμό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γεγονός που ξεφεύγει από τις «αρμοδιότητες» μιας υπηρεσιακής διοίκησης και επειδή το πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα, με τις τωρινές διοικήσεις να βρίσκονται αντιμέτωποι με χρέη παρελθόντων ετών, που δεν δημιούργησαν οι ίδιες.

 

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε  να αναλάβετε προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών των ερασιτεχνικών σωματείων;».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.