Αθλητικά

Ο δικός μας αθλητικός  Καζάς- μίας

Ο δικός μας αθλητικός Καζάς- μίας

Τι προβλέπει για τον δικό μας Νότο της Κρήτης

A-
A+
09/01/2018 | 12:47

Του Γιάννη Φραγκιαδάκη

Αθλητικός… καζάς, όχι μίας αλλά πολλών περιπτώσεων,  εξελίσσεται η χρονιά που μας έρχεται… Ας επιχειρήσουμε μία πρόβλεψη, όσων απρόβλεπτων μας περιμένουν! Σημειώστε ότι η μόδα της νέας χρονιάς, επιβάλλει από το ξεκίνημα της κιόλας, τσίγκινο σωβρακάκι λόγω των πολλών φορομπηχτικών μέτρων !

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε με πολύ δόση χιούμορ κάτι που θα πρέπει να λάβουν  σοβαρά υπόψη τους όσοι «μυγιάγγιχτοι» πιθανώς το διαβάσουν. Έτσι κι αλλιώς, κάθε ομοιότητα με ονόματα, πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.

Ιανουάριος 2018

Το Δημοτικό συμβούλιο Φαιστού με το  Δήμαρχο επικεφαλής απαγγέλλουν  τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με σκοπό τα έσοδα να πάνε σε δόση δανείου του Δήμου και για ενίσχυση των αθλητικών ομάδων. Αναστάτωση ωστόσο επικρατεί στις ομάδες του Δήμου μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να επιβάλλει 1 ευρώ φόρο την ημέρα  ανά αθλητή για χρήση των Δημοτικών εγκαταστάσεων .  Μεγάλος αναβρασμός  επικρατεί  στο Τυμπάκι  μετά την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου για συγχώνευση των δύο Γυμνασίων και μεταφορά της έδρας στις Μοίρες. Στα Βούρβουλα ο παπα-Γιώργης ετοιμάζει τα εγκαίνια της αίθουσας της ενορίας με μπιλιάρδα και  άλλα τυχερά παιχνίδια . Σαν βόμβα σκάει η είδηση ότι τα γυρίσματα του νέου ΣΑΡΒΑΙΒΟΡ θα γίνουν στον Αφρατιά. Στου Βρέλη ο Ορειβατικός σύλλογος ετοιμάζει την καθιερωμένη  του Χελονόσουπα , ενώ στα Μάταλα ο ομώνυμος Πολιτιστικός σύλλογος προσφέρει την τελευταία Κυριακή  του μήνα Γλαρόσουπα.

 

Φεβρουάριος  2018

Μεγάλη οικογένεια του Πετροκεφαλίου ετοιμάζεται να γιορτάσει  την Τσικνοπέμπτη από  όπου πήρε και το όνομα της. Σε ΚΑΠΗ κωμόπολης της Μεσαράς  ετοιμάζουν τον πρώτο γκεϊ γάμο της χρονιάς. Ηλικιωμένοι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν ύστερα από 30 χρόνια να επισημοποιήσουν την σχέση τους που παρέμενε κρυφή. Καλεσμένοι όλοι οι χωριανοί στήνουν τρικούβερτο γλέντι την καθαρή Δευτέρα στην πλατεία , χορεύοντας το αποκριάτικο « Πως το τρί-πως το τρι , πως το τρίβουν το  παπα(έ)ρι…». Στο Ζαρό ο τοπικός Α.Ο.Ζαρού αποφασίζει να πάρει γυναίκα προπονητή στη θέση του Χαλκιαδάκη Φάνη που παραιτήθηκε . Μιά τολμηρή απόφαση με άριστα όπως αποδείχτηκε αποτελέσματα αφού στο τέλος ο Ζαρός καταφέρνει να κερδίσει την άνοδο …στην Κουρτοκεφάλα. Στις Μοίρες ο Τζαγκαραντώνης με την παρέα του αποφασίζουν να διαλύσουν τις Μοίρες και να φτιάξουν τις Καλο-Μοίρες… με μέγα χορηγό την Καλομοίρα από τη Νέα Υόρκη.

 

Μάρτιος 2018

Στη Γέργερη ο τοπικός Ρούβας  διοργανώνει χειμερινό τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή  των ομάδων:  Βρούβας, Λαψανίδας, Τηγανισμένος , Κοντές , και Μάκρες. Στις 25 Μαρτίου  ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, ο Χάρακας διοργανώνει αγώνα δρόμου  με την επωνυμία «Το ανέβασμα του Χάρακα» . Το πιό γρήγορο ανέβασμα το έκανε ο Γρηγόρης  Καμπαξήνης, ενώ ακολούθησαν οι Γιώργης Σπυρτάκης και Κωστής Μανιούδας. Στους Αγίους  Δώ-Δέκα ο Πέτρος κάνει ενέργειες για την ίδρυση της πρώτης γυναικείας ομάδας βόλεϊ με τη συμμετοχή 5 ανύπανδρων , 4 παντρεμένων και 3 χηράδων.  Στο Καυκαλαμάκι αρχίζουν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του 1ου τσουτσουνοτουρνουά βόλεϊ  ένα καθαρά ανδρικό σπόρ , αφού οι παίκτες αντί για χέρια και πόδια,  θα χρησιμοποιούν μόνο τις τσουτσούνες τους.  Στη Λιγόρτυνα αποφάσισαν την επανασύσταση της ομάδας ποδοσφαίρου με πρώτο συνθετικό στο όνομα το  «πολύ» αντί το «λίγο» δηλαδή  Πολυγόρτυνα.

 

Απρίλιος  2018

Η κυβέρνηση ανακοινώνει την ελεύθερη εισαγωγή και εμπορία  βαρελότων τις ημέρες του Πάσχα,  θέτοντας όμως  κάποιους περιορισμούς στη χρήση τους . Την δυναμίτιδα θα μοιράσουν οι παπάδες των ενοριών μαζί με 10 κιλά φέτα την Κυριακή των Βαΐων  και με όριο 10 κιλών ανά άτομο. Οι πιστοί πηγαίνοντας στην εκκλησία για το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ υποχρεούνται να φορούν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα ενώ οι ωτοασπίδες είναι λίαν απαραίτητες. Σε τουρνουά παλαιμάχων την μεγαλοβδομάδα οι μεσαρίτες προπονητές αντιμετωπίζουν τις ανύπανδρες γεροντοκόρες με τους πρώτους να χάνουν 3-2 στα πέναλτι.

 

Μάιος 2018

Στις Καμάρες ο πρόεδρος  του τοπικού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο ανακοινώνουν την  διοργάνωση αγώνα ανάβασης στο Καμαραϊκό  σπήλαιο. Οι αθλητές–Ορειβάτες με αφετηρία το κέντρο του χωριού θα ανέβουν στο περίφημο Καμαραϊκό σπήλαιο όπου εκεί τους περιμένουν πλούσια έπαθλα. Ο πρώτος αθλητής θα περάσει δύο ημέρες με γνωστή Γαλλίδα ορειβάτισσα όπου θα του διηγηθεί τις περιπέτειες της, ενώ και οι τρείς πρώτοι θα πάρουν από ένα σερβίτσιο με αντίγραφα Καμαραϊκών αγγείων. Στις Μοίρες διεξάγονται για πρώτη φορά  μικτοί αγώνες Καράτε – ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ με τους καλύτερους αθλητές των δύο αγωνισμάτων να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

 

Ιούνιος 2018

Το Πανελλήνιο μαθητικό φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου κλέβει την παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας με την συμμετοχή 48 σχολείων από όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα διοργανώνεται ο γύρος του προφήτη Ηλία ενώ ο Δήμαρχος κ. Σχοιναράκης ανακοινώνει την απόφαση του Υπουργείου πολιτισμού για την αναστήλωση και επαναλειτουργία Ρωμαϊκού Ιπποδρομίου. Ο Ξηρουδάκης δίνει τα χέρια με τους εκπροσώπους του πολιτιστικού συλλόγου Πιτσιδίων –Ματάλων και έτσι μετά από ένα χρόνο απουσίας το ΒΕΑCH VOLLEY επιστρέφει και πάλι στα Μάταλα.

 

Ιούλιος 2018

Παρουσία του Περιφερειάρχη πραγματοποιούνται για 2η φορά τα εγκαίνια επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου Μοιρών. Αμέσως μετά  ξεκινά η διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης Νέων με την συμμετοχή αρκετών αθλητών από όλη την Ελλάδα. Την τελευταία Κυριακή διοργανώνονται αγώνες σκοποβολής στη Πυλώρα με τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Στην ανάβαση του Κόφινα χάνονται τρεις ορειβάτες οι οποίοι βρίσκονται ύστερα  από τέσσερις ώρες να κοιμούνται στον ασκιανό ενός μεγάλου πεύκου του  Δρόμου προς Κουδουμά. Στη Λίμνη του Βοτόμου γίνονται για πρώτη φορά αγώνες κατάδυσης με  νικητή τον Κύπριο που κέρδισε από ένα Κυπρίνο και δύο πέστροφες.

 

Αύγουστος 2018

Έναρξη τουρνουά 8Χ8 στους Αγίους Δέκα με το Πέτρο να έχει προσκαλέσει όλη την αφρόκρεμα της Ελλάδας. Πρώτη ομάδα που καταφτάνει είναι οι Κουκουβάουνες Αττικής ενώ όλες οι άλλες καταζητούνται. Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν οι άνθρωποι του Τυμπακίου για σύσταση  νέου διοικητικού συμβουλίου με πρόεδρο τον παπά- Νεκτάριο. Ο ίδιος υπόσχεται ότι θα βγάζει δίσκο κάθε Κυριακή στην ενορία του, ενώ την ίδια ώρα λέει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση και με τους άλλους παπάδες του Τυμπακίου για να κάνουν κι αυτοί το ίδιο με σκοπό τα έσοδα να πάνε για την ενίσχυση της ομάδας με 5 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές. Στη Φαιστό έρχεται στο φως σπουδαία ανακάλυψη καθώς ανακοινώνεται ότι η αρχαία πόλη ήταν γενέτειρα της οικογένειας του Γιάννη Φαιστοκούμπο.

 

Σεπτέμβριος 2018

Αρχίζει η 1η φάση του κυπέλλου ΕΠΣΗ με τον κ. Τζώρτζογλου να ανακοινώνει την λειτουργία ειδικού στοιχήματος στο οποίο για πρώτη φορά θα συμμετέχουν αποκλειστικά  ομάδες από το τοπικό Ηρακλείου με την ονομασία «ΚΛΑΨΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ». Τα έσοδα εκτινάσσονται  από  την πρώτη Κυριακή καθώς παίζονται 50.000 στήλες και οι εισπράξεις ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ (από 5 ευρώ η στήλη). Στην ΕΠΣΗ επικρατεί ενθουσιασμός και  κ. Τζώρτζογλου στη συνέντευξη τύπου ανακοινώνει την απόφαση του για απόδοση ποδοσφαιρικού μερίσματος σε κάθε ομάδα αξίας 20.000 ευρώ ανά έτος . Ο  Τσίπρας το μαθαίνει αμέσως και την επομένη τον καλεί να συμμετάσχει στο νέο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οκτώβριος 2018

Το τοπικό βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ομάδες της Μεσαράς φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο. Στο Ηράκλειο ξεσπά σκάνδαλο λόγω αποκάλυψης σεξουαλικής σχέσης μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών από αντίπαλες ομάδες και αποδεικνύεται ότι στις βρισιές που αντάλλασσαν μεταξύ τους στο γήπεδο… κυριολεκτούσαν! Στη Φανερωμένη διεξάγονται αγώνες μοτο – κρός με την συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλη την Ελλάδα. Ωστόσο αυτή που καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις της, είναι γυναίκα αναβάτρια καθώς … περνάει όλους τους άνδρες συναθλητές της και τερματίζει πρώτη. Στο Φράγμα αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι αγώνες κανό, λόγω έλλειψης νερού, ενώ στον Κατακόκκινο Πύργο καρχαρίας στα ανοικτά προκαλεί πανικό στους σέρφερ που επιστρέφουν άρον άρον πίσω.

 

Νοέμβριος  2018

Η ΑΕΜ και ο ΑΟΤ έχουν ξεφύγει στη βαθμολογία ενώ πιο πίσω ακολουθούν Ζαρός και Γόρτυνα. Παρόλα αυτά ο Κουτεντάκης δηλώνει την παραίτηση του από το πάγκο του ΑΟΤ καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΗ και αδελφό του για ωμή παρέμβαση στη διαιτησία. Στις Μοίρες ο Φίνο υποχρεώνει τους ποδοσφαιριστές σε 40ήμερη νηστεία  ως τα Χριστούγεννα καθώς έχουν πάρει κάποια περιττά  κιλά ενώ αποφασίζει παράλληλα να παρακολουθούν υποχρεωτικά την Κυριακάτικη θεία λειτουργία σε μοναστήρι της Μεσαράς. Ο Μαραθώνιος Μεσαράς αναβάλλεται λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας του Σπύρου Καταξή.

 

Δεκέμβριος 2018

Διακοπή πρωταθλημάτων λόγω έντονων βροχοπτώσεων σε όλη την Κρήτη. Στην Βιάννο ο τοπικός Πατούχας μένει με  μισό γήπεδο καθώς το άλλο μισό το πήρε η βροχή, ενώ στο Τυμπάκι ο αγωνιστικός χώρος μετατρέπεται σε λίμνη καθώς πλημυρίζει από νερά ύψους 2 μέτρων περίπου. Στο Μεσοχωριό διεξάγονται για πρώτη φορά κυνοδρομίες με νικητή το σκύλο του ιερομόναχου Ακάκιου του Απεζανιώτη. Τέλος ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες μας , Καλή Χρονιά με υγεία και του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ!

 

Καλή Χρονιά με υγεία

και του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ!

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.