Αυτοδιοίκηση

ΑΣΕΠ: Έως 8.800 οι μόνιμοι στην καθαριότητα

ΑΣΕΠ: Έως 8.800 οι μόνιμοι στην καθαριότητα

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «ο αριθμός αυτός υπερκαλύπτει τις ανάγκες  του τομέα καθαριότητας».

A-
A+
24/11/2017 | 14:02

Λίγο κάτω από τους 9.000, «γυρω στους 8.700 με 8.800», προσδιόρισε μιλώντας στην ΕΡΤ των αριθμό των μόνιμων που θα προσληφθούν στην καθαριότητα των δήμων μέσω του επερχόμενου μεγάλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης: «Είναι περίπου 9.000 λίγο πιο κάτω. Είναι γυρω στους 8.700 με 8.800», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνονται με έμφαση ότι:

-Πρόκειται για τα αιτήματα των δήμων.

-Δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν αλλάζει η μοριοδότηση

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «ο αριθμός αυτός υπερκαλύπτει τις ανάγκες  του τομέα καθαριότητας», υπενθυμίζοντας ότι ο αριθμός των συμβασιούχων των οποίων οι παρατάσεις των συμβάσεων κρίθηκα αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον περασμένο Ιούνιο ήταν από 6.100 έως 7.000.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνοι που θα προσληφθούν μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα είναι τα ίδια πρόσωπα με τους συμβασιούχους. Δεν κάνουμε φωτογραφικό διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα ανοιχτό διαγωνισμό που ο καθένας μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προβλέποντας ότι: «Νομίζω ότι θα εκπλαγούμε από τον αριθμό των αιτήσεων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό που γίνεται τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υπουργός Εσωτερικών ήταν, όπως κατά την προχθεσινή συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι «η μοριοδότηση δεν αλλάζει»

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.