Αυτοδιοίκηση

Αυτοψία του Γεν. Γραμματέα Υποδομών στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς

Αυτοψία του Γεν. Γραμματέα Υποδομών στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς

Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του ΕΣΠΑ.

A-
A+
22/08/2017 | 13:37

Τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς επισκέφτηκαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης – και με την ιδιότητά του ως πολιτικός μηχανικός – εξήγησε ορισμένα τεχνικά στοιχεία των μελετών στον Γενικό Γραμματέα, ενώ και ο ίδιος ο κ. Γιώργος Δέδες διαπίστωσε την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων σημείων. Ειδικά για τον κόμβο της Λυγαριάς, για τον οποίο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες, επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη η ανάγκη άμεσης εκπόνησής τους και δρομολόγησης του κόμβου, αφού η ανάπτυξη της περιοχής έχει αυξήσει κατακόρυφα και τη διέλευση των οχημάτων από και προς τον πανέμορφο οικισμό.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Επισκεφτήκαμε με τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε τα δυο επικίνδυνα σημεία σε Αγία Πελαγία και Λυγαριά. Για το μεν πρώτο, λάβαμε τις διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουμε δημοπράτηση. Μας ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή, γνωρίζουμε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και θα παρακολουθούμε στενά την πορεία, έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο, όπως δεσμεύτηκε και ο Γενικός Γραμματέας, να έχουμε την έγκριση του τεχνικού δελτίου και της δημοπράτησης του έργου.

Για τον κόμβο της Λυγαριάς, εξήγησα στον κ. Γενικό την αναγκαιότητα εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, έτσι ώστε να κατασκευαστεί και εκεί ένας κόμβος ασφαλούς πρόσβασης στον γραφικό οικισμό. Έναν οικισμό που προσελκύει χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο και που είναι απαραίτητο να τους εξασφαλιστεί μια πρόσβαση ασφαλής και λειτουργική.

Στη διάρκεια ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γ. Δέδες είχε δηλώσει ότι τα χρήματα του έργου των κόμβων της Αγίας Πελαγίας υπάρχουν από το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του ΕΣΠΑ και είχε δεσμευτεί ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπάρξει έγκριση του τεχνικού δελτίου του έργου, καθώς και η έγκριση δημοπράτησης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.