Αυτοδιοίκηση

ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου τα έργα που απασχόλησαν το 2ο Συνέδριο Υποδομών

ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου τα έργα που απασχόλησαν το 2ο Συνέδριο Υποδομών

Υπερκεράστηκαν γραφειοκρατίες και κερδήθηκε το στοίχημα με το χρόνο ανέφεραν Δέδες και Βάρδας.

A-
A+
16/05/2018 | 9:36

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη και συγκεκριμένα ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου αναφέρθηκαν στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών που διοργανώνουν οι ιστοσελίδες Ypodomes.com και το Metaforespress.gr.

Οι δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες και Αθανάσιος Βάρδας μίλησαν για τα έργα αναφέροντας πως «ξεμπλόκαραν» κατά την θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τι ανέφερε ο Γ. Δέδες

Σε ότι αφορά τη δημοπράτηση του ΒΟΑΚ, ο κ. Δέδες τόνισε ότι έχει κόστος 1,6 δισ. και μήκος 200 χλμ, και ότι αποτελεί το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στην Ελλάδα, τόσο στο φυσικό αντικείμενο, όσο και στο κατασκευαστικό κόστος. Για το έργο, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ο ανάδοχος εκτιμάται στις αρχές του 2019.

Για το αεροδρόμιο Καστελίου τόνισε ότι στόχος είναι η εγκατάσταση του Παραχωρησιούχου για την εκτέλεση των εργασιών πριν από το τέλος του 2018

Επίσης ο κ. Δέδες υπενθύμισε ότι το υπουργείο φρόντισε από πέρυσι για την ολοκλήρωση της εργολαβίας της αναβάθμισης και της επέκτασης του αεροδρομίου των Χανίων, αντιμετωπίζοντας άμεσα το σύνολο των εκκρεμών τεχνικών προβλημάτων του έργου.

Τι ανέφερε ο Αθ. Βάρδας

«Στη μάχη με το χρόνο βγήκαμε και βγαίνουμε νικητές ως χώρα στην ολοκλήρωση υποδομών, στον εκσυγχρονισμό των μεταφορών, στην απορρόφηση κονδυλίων με δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο» σχολίασε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας χαιρετίζοντας τις εργασίες του 2oυ συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών.

Για τα δύο έργα της Κρήτης ανέφερε χαρακτηριστικά:

– Υπερκεράστηκαν γραφειοκρατίες και εμπόδια για την υλοποίηση του αεροδρομίου στο Καστέλι και δρομολογούνται οι διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ.

– Αναμορφώθηκε το τοπίο και ο σχεδιασμός σε ό,τι αφορά τα αεροδρόμια, καλλιεργώντας τον ανταγωνισμό με νέους ρόλους και λειτουργίες και ταυτόχρονα δρομολογούνται εξελίξεις αξιοποίησης σε στέρεες βάσεις.

– Στόχος τώρα, υπογράμμισε ο κ. Βούρδας, η ολοκλήρωση έργων, η προκήρυξη της νέας γενιάς έργων και η ωρίμανση πολλών νέων αλλά και ταυτόχρονα ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.