Νότια Κρήτη

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Με γοργούς ρυθμούς η υποβολή των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Με γοργούς ρυθμούς η υποβολή των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

Ο Δήμος βρίσκεται στην φάση των τελικών εγκρίσεων των μελετών.

A-
A+
09/09/2017 | 10:44

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζεται ο Δήμος Αγίου Βασιλείου για την υποβολή στη δράση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) της Περιφέρειας Κρήτης, ένα κατεξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο που θα υλοποιηθεί στον Νομό Ρεθύμνου ύψους 10 εκ ευρώ και θα αφορά τους Δήμους Αγίου Βασιλείου και Ρεθύμνου.

Οι δύο Δήμοι θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να υποβάλουν από κοινού μια ολοκληρωμένη πρόταση. Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στην φάση των τελικών εγκρίσεων των μελετών που αφορούν την ανάπλαση του Πλακία, την κατασκευή εκθεσιακού χώρου με 12 εκθετήρια στα Λευκόγεια και την ανάδειξη του δάσους του Αγίου Ιωάννη με συνολικό προϋπολογισμό 3,5 εκ ευρώ τα οποία διεκδικεί από τα 10 εκ.

Ο προϋπολογισμός της δράσης θα αυξηθεί αφού τα 10εκ αφορούν τις τελικές συμβάσεις και όχι τους αρχικούς προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχει περιθώριο και για νέες προτάσεις σε δεύτερο χρόνο.

Ήταν στρατηγική επιλογή του ΔημάρχουΓιάννη Ταταράκη ήδη από το 2015 να ξεκινήσουν οι συγκεκριμένες μελέτες προκειμένου να είναι ώριμες στην συγκεκριμένη φάση όπου θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.