Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε το έργο του δρόμου Ηράκλειο – Ανώγεια

Εγκρίθηκε το έργο του δρόμου Ηράκλειο – Ανώγεια

Πρόκειται για ένα έργο 14 εκατομμυρίων ευρώ.

A-
A+
17/02/2017 | 9:08

Την αρχική έγκριση για την ολοκλήρωση του δρόμου Ηράκλειο – Ανώγεια, έλαβε χθες ο δήμος Ανωγείων, καθώς σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της περιοχής Μανόλης Καλλέργης, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργο Δέδε, δόθηκε το «πράσινο φως» για το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

H έγκριση αφορά το ώριμο τμήμα της μελέτης από το χωριό προς Ηράκλειο, ωστόσο όπως μας είπε ο κ. Καλλέργης, σε φάση ωρίμανσης είναι το τμήμα Ανώγεια – Γαράζο. Πρόκειται για ένα έργο 14 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα επτά εκατομμύρια θα δοθούν το 2017 και τα υπόλοιπα επτά το 2018.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, όπως επίσης και ο κ. Γιάννης Χαρωνίτης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης.

Το έργο, όπως τόνισε ο κ. Καλλέργης, θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα ανακοινωθεί η δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Κρήτης.

«Μπαίνουμε στην τελική φάση ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα ανακοινώσει η Περιφέρεια τη δημοπράτηση», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ανωγείων.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.