Νότια Κρήτη

Γιατί διασπάστηκαν στην ψηφοφορία για το προσφυγικό και οι τρεις παρατάξεις του Δήμου Φαιστού;

Γιατί διασπάστηκαν στην ψηφοφορία για το προσφυγικό και οι τρεις παρατάξεις του Δήμου Φαιστού;

Από τις ελάχιστες φορές όπου για ένα θέμα κατατέθησαν τρεις διαφορετικές προτάσεις

A-
A+
17/09/2016 | 7:43

Ίσως είναι από τις λίγες ψηφοφορίες σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού, όπου και οι τρεις παρατάξεις είχαν “διαρροή” στην τελική ψηφοφορία ενός θέματος , με τη Δημοτική Αρχή πάντως να καταφέρνει να κλείσει με  θετικό πρόσημο τη συνεδρίαση!

Στο προχθεσινό κρίσιμο ΔΣ , με μοναδικό θέμα το προσφυγικό και τη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή της Μεσαράς, παρατηρήθηκε το εξής αξιοσημείωτο:

Ενιαία “γραμμη” όπως αποδείχτηκε , δεν υπήρξε. Κατατέθησαν τρεις διαφορετικές προτάσεις προς ψήφιση και στην ψηφοφορία αυτών “μετακινήθηκαν” δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη στην οποία ανήκουν, στηρίζοντας διαφορετική πρόταση από αυτή της παράταξή τους.

Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής ψήφισαν δώδεκα δημοτικοί της σύμβουλοι  και δύο σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης(Κοκαράκης – Μανιουδάκης). Τρεις δημοτικοί σύμβουλοί της , δεν την ψήφισαν. Οι δύο (Σπινθάκης-Παππουτσάκης) στήριξαν πρόταση συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης και η τρίτη (Τιτάκη – αντιδήμαρχος) ψήφισε “παρών”.

Από την άλλη, η πρόταση την οποία έθεσαν οι σύο σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (Καργάκης-Φασομυτάκης), στηρίχτηκε από τους ίδιους , από το κ. Κουλεντάκη (ίδιας παράταξης), αλλά και από τους Σπινθάκη και Παπουτσάκη της παράταξης Αρμουτάκη.

Τέλος τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι από δύο διαφορετικές παρατάξεις (Πετρακογιώργη, Μανιαδάκης, Νικολιδάκης (μείζονα αντιπολίτευση) και Μερωνιανάκης(ελάσσονα αντιπολίτευση) , στήριξαν την πρόταση των φορέων του Τυμπακίου και ουσιαστικά διαχώρησαν την θέση τους με εκείνη των συναδέλφων τους από την ίδια παράταξη.

Δημοκρατικό δικαίωμα χαρακτηρίζεται και είναι φυσικά , η διαφοροποίηση οποιουδήποτε δημοτικού συμβούλου από την παράταξη του κατα την ψηφοφορία οποιουδήποτε θέματος. Δημιουργείται όμως ταυτόχρονα ένα εύλογο ερωτήμα, αναφορικά με το πόσο αρραγής είναι η  κάθε παράταξή, μετά από δυο χρόνια.

Ήταν μια απλή διαφοροποίηση στο συγκεκριμένο θέμα, ή προμηνύονται εξελίξεις και στις τρεις παρατάξεις, με αφορμή το προσφυγικό;

Τα επόμενα ΔΣ , θα μαρτυρήσουν εάν το συμβούλιο για το προσφυγικό ήταν η αρχή εξελίξεων στις παρατάξεις ή αν επρόκειτο για ένα θνησιγενές πείραμα!