Νότια Κρήτη

Ο Κώστας Σέγκος και στη ΔΕΑΤΕΚ και στην αντιδημαρχία Κόφινα

Ο Κώστας Σέγκος και στη ΔΕΑΤΕΚ και στην αντιδημαρχία Κόφινα

Λύση "σωτηρίας" με μεγάλο "αγκάθι" την επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ασημίου.

A-
A+
15/05/2018 | 11:06

Βρέθηκε τελικά ο αντικαταστάτης του αποχωρήσαντα εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου με καθήκοντα αντιδημάρχου στη ΔΕ Κόφινα στο Δήμο Γόρτυνας, Αρτέμη Βεϊσάκη, ο οποίος πριν από ένα περίπου μήνα υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του όχι όμως και την ανεξαρτητοποίησή του, παραμένοντας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σχοιναράκη.

Τις αρμοδιότητές του ανέλαβε ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ  Κώστας Σέγκος, που διαχειρίζεται τη λειτουργία των σφαγείων, ο οποίος αποδέχτηκε να επιφορτιστεί με ένα ακόμα δύσκολο αντικείμενο, που έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία της ενότητας.

Θα μου πείτε δεν υπήρχε άλλη επιλογή;

Εν μέρει υπήρχε και δεν ήταν άλλη από τον ήδη ορισμένο ως αντιδήμαρχο, από τον πρώτο χρόνο της δημοτικής περιόδου, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Δημήτρη Αποστολάκη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί μόνο με το κομμάτι των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο τελευταίος πέραν του τίτλου του αντιδημάρχου -που σημειωτέον κατέχει σταθερά από τον πρώτο χρόνο και που όπως φαίνεται θα τον εξαντλήσει μέχρι το πέρας της δημοτικής θητείας- αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε άλλη ευθύνη και καθήκοντα, στενεύοντας τα περιθώρια επιλογής για τον Δήμαρχο Γόρτυνας.

Μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΤΕΚ κατά τη διαδικασία της αγοράς φορτηγού-ψυγείου για τη μεταφορά των υποπροϊόντων του σφαγείου.

Έτσι η λύση «Σέγκος» ήταν μονόδρομος, αφού δεν υπήρχε άλλος αιρετός στην ενότητα με την πλειοψηφούσα παράταξη. Ο ίδιος αν και εκλεγμένος με τους λιγότερους ψήφους σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους αιρετούς της πλειοψηφούσας παράταξης έχει αποδειχθεί ικανότατος, υπερ-δραστήριος και πολύ αποτελεσματικός σε ότι του ανατίθεται, εφόσον έχει καταφέρει και με προσωπικό κίνδυνο-δέσμευση προσωπικών λογαριασμών λόγω παλαιών χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία της ΔΕΑΤΕΚ- να διατηρήσει ανοιχτά τα σφαγεία Ασημίου μέχρις ότου ξεκαθαριστεί τι μέλει γενέσθαι και με αυτή την εταιρία που βαρύνεται με χρέη προηγούμενων περιόδων.

Τώρα καλείται να δοκιμαστεί σε ένα ακόμα δύσκολο και απαιτητικό πόστο, αυτό του αντιδημάρχου (επί τοις ουσίας) της ενότητας του Κόφινα, όπου εξ αρχής καλείται να αντιμετωπίσει δύο σοβαρά θέματα: τη λειτουργία των γεωτρήσεων και τις βλάβες που συνήθως προκύπτουν τους θερινούς μήνες με έντονο το φάσμα της λειψυδρίας και φυσικά το «αγκάθι» που λέγεται βιολογικός καθαρισμός Ασημίου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βγει εκτός λειτουργίας.

Διπλό στοίχημα, λοιπόν, για τον Πρόεδρο των σφαγείων και αντιδήμαρχο της ενότητας!

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.