Αυτοδιοίκηση

Σε αναζήτηση σπιτιών στο Ρέθυμνο για τους πρόσφυγες

Σε αναζήτηση σπιτιών στο Ρέθυμνο για τους πρόσφυγες

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όσους θέλουν να ενοικιάσουν τα σπίτια τους για την προσωρινή φιλοξενία.

A-
A+
17/06/2017 | 14:53
Στη διαδικασία αναζήτησης στο Ρέθυμνο σπιτιών κατάλληλων για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες βρίσκονται η Αναπτυξιακή Ηρακλείου και το ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εκείνους που θέλουν να ενοικιάσουν τα σπίτια τους για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων δημοσιεύθηκε χθες και προβλέπει τα σπίτια αυτά να είναι στην πόλη του Ρεθύμνου ή πέριξ αυτής, να είναι κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως το νοσοκομείο, αλλά και να υπάρχει σύνδεση με συγκοινωνίες.

Όπως ανέφερε στην «Κρητική Επιθεώρηση» ο δήμαρχος Ανωγείων και πρόεδρος του ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, Μανώλης Καλλέργης, στο Ρέθυμνο αναζητούνται περίπου 20 σπίτια, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν ως έξι άτομα, μέλη οικογενειών. Εκτιμάται, και ήδη έχει διαφανεί, ότι η εξεύρεση σπιτιών που θα κριθούν και κατάλληλα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, είναι δύσκολη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή τη φάση αυτός είναι ο στόχος, αν όμως δεν επιτευχθεί, τότε δεν αποκλείεται να αναζητηθούν μικρότερα σπίτια ή σπίτια σε άλλες περιοχές, εκτός της πόλης του Ρεθύμνου.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ σε συνεργασία με το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης έργου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, προτίθεται να μισθώσει διαμερίσματα στο Ρέθυμνο για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, σύμφωνα με τα παρακάτω:
• Να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης του Ρεθύμνου ή σε περιοχές και οικισμούς πλησίον της πόλης.
• Να είναι κατάλληλα για τη στέγαση 4 έως 6 ατόμων.
• Να βρίσκονται σε τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, κοινωφελείς δομές κτλ, καθώς και να υπάρχει σύνδεση με αστική/υπεραστική συγκοινωνία.
• Ο μισθωτής (ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ) αναλαμβάνει την επίπλωση και τον εξοπλισμό των διαμερισμάτων, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών μετά το πέρας της σύμβασης. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα προπληρωμής των ενοικίων έως το τέλος του 2017.
• Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι έως 31/12/2017 με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9.00 – 15.00, στις έδρες των εμπλεκόμενων φορέων.
Οι αιτήσεις και αναλυτικά οι Όροι και οι Προϋποθέσεις για την εκμίσθωση των κατοικιών βρίσκονται στις ιστοσελίδες www.anher.gr και www.akomm.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ,
Διεύθυνση: Ν. Παχάκη 2, 70100, Αρχάνες
Iστοσελίδα: www.anher.gr.
Ηλεκτρονική Διεύθυνση για αποστολή αιτήσεων: developer@anher.gr
Πληροφορίες κ. Ντέπυ Ροβίθη, τηλ. 2810 753311, 2810 753300 φαξ: 2810 753310
ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ, Διεύθυνση: 740 51, Ανώγεια,
Iστοσελίδα: www.akomm.gr.
Ηλεκτρονική Διεύθυνση για αποστολή αιτήσεων:info@akomm.gr
Πληροφορίες: κ. Δημήτρης Παττακός, Νίκος Σαρχιανάκης τηλ. 2834031402, 2834031793,
φαξ: 2834031058

Πηγή: goodnet.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.