Νότια Κρήτη

Σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του ΧΥΤΑ Αμαρίου

Σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του ΧΥΤΑ Αμαρίου

Το έργο επιθεώρησαν ο κ. Μαμουλάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου Π. Μουρτζανός μαζί με στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

A-
A+
11/11/2017 | 12:57
Tις εργασίες επέκτασης του ενεργού κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου, επιθεώρησαν χθες κατά την επίσκεψή τους στο χώρο, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) Χάρης Μαμουλάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός μαζί με στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και του Δήμου Αμαρίου.

Το έργο, το οποίο εντάσσεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Απορριμμάτων Κρήτης, αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά και να βελτιώσει περιβαλλοντικά το κύτταρο που καλύπτει το σύνολο του νομού Ρεθύμνης. Υπενθυμίζεται ότι στις εργασίες, αρχικού προϋπολογισμού 1.600.000 € με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνεται η επέκταση του ενεργού κυττάρου κατά 8 περίπου στρέμματα, η στεγανοποίησή του, η κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς ομβρίων υδάτων, η κατασκευή νέας δεξαμενής συλλογής στραγγισμάτων, καθώς και διάφορα έργα περιβαλλοντικής βελτίωσης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χ. Μαμουλάκης και ο Δήμαρχος Αμαρίου Π. Μουρτζανός σε δηλώσεις τους επεσήμαναν τη σπουδαιότητα του έργου, την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, αλλά και την πρόθεση των φορέων τους να επιβλέπουν στενά όλη την πρόοδο του έργου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το ιδανικότερο αποτέλεσμα, στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.