Blogs

Χρήσιμες Συμβουλές για Οικονομικά Ασφάλιστρα

Χρήσιμες Συμβουλές για Οικονομικά Ασφάλιστρα

A-
A+
16/09/2017 | 11:54

Γράφει ο:                                                                                                                       Σταυρόπουλος Παναγιώτης

Ιδιοκτήτης Ασφαλιστικών Γραφείων Smart House

Ηράκλειο & Αγία Βαρβάρα                                                                                                      

Με την εφαρμογή του μέτρου και την επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα, χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων, έσπευσαν να ασφαλίσουν το όχημα τους προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο. Συχνά οι ασφαλισμένοι αναρωτιούνται πως θα μπορέσουν να μειώσουν το κόστος της ασφάλισης τους. Παρακάτω θα δούμε χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε σημαντικά το κόστος για την ασφάλεια μας.

Αυξήστε την απαλλαγή όπου είναι εφικτό. Απαλλαγή είναι το ποσό που αναλαμβάνει να καλύψει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση ζημιάς και η συμμετοχή της ασφαλιστικής είναι πέρα του ποσού της απαλλαγής και αφορά ασφαλισμένους που έχουν  επιλέξει καλύψεις πυρος-κλοπής-ιδίες ζημιές. Π.χ. εάν επιλέξουμε απαλλαγή 300 ευρώ, σε μία ζημιά που στοιχίζει 1000 ευρώ η ασφαλιστική θα αποζημιώσει τα 700ευρώ και τα υπόλοιπα 300 ευρώ θα τα πληρώσει ο ασφαλισμένος.  Άρα όσο μεγαλώνει η απαλλαγή, τόσο μειώνεται το ασφάλιστρο που θα πληρώσετε. Σκεφθείτε διπλά πριν αυξήσετε την απαλλαγή, καθώς και αν θα μπορείτε να  καλύψετε το ποσό της απαλλαγής σε περίπτωση ζημιάς.

LowProfilCars. Tα μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητα πληρώνουν οικονομικότερο ασφάλιστρο σε σχέση με τα πολυτελείας, τα GΤ ή τα turbo. Οπότε, αν δεν θέλετε να πληρώνετε αρκετά για την ασφάλειά σας, υπολογίστε το κόστος ασφάλισης πριν αγοράσετε ένα καινούριο αυτοκίνητο.

Συνδυαστική Ασφάλιση. Εάν έχετε ασφάλεια κατοικίας ή ζωής, μπορείτε να ασφαλίσετε συνδυαστικά το αυτοκίνητο σας στην ίδια εταιρεία και να εξοικονομήσετε χρήματα έως και 20%.

Αποφύγετε Διπλοκαλύψεις. Εάν έχετε ήδη σε ισχύ συμβόλαιο προσωπικού ατυχήματος ή νομικής προστασίας, δεν χρειάζεται να ξαναπληρώσετε για τις ίδιες καλύψεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.

Προσεκτική Οδήγηση. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες επιβραβεύουν τους προσεκτικούς οδηγούς με εκπτώσεις, ενώ αντίθετα επιβαρύνουν όσους προκαλούν συχνά ατυχήματα.

Ετήσια Διάρκεια Συμβολαίου. Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες, επιβραβεύουν τους οδηγούς που θα επιλέξουν ετήσια διάρκεια συμβολαίου με εκπτώσεις 10% έως 15%.Οπότε επιλέγουμε ετήσια διάρκεια, μειώνοντας έτσι το κόστος των ασφαλίστρων.

Εκπτώσεις ιδιότητας. Ορισμένες κατηγορίες πολιτών όπως πχ οι άνεργοι και επαγγελμάτων πχ. δημόσιοι υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας κλπ, δικαιούνται σε αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έκπτωση στα ασφάλιστρα. Ρωτήστε τον ασφαλιστή σας.

Επιλέξτε Προσεκτικά τις Καλύψεις. Επιλέξτε τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεστε και σας είναι απαραίτητες.