Νότια Κρήτη

Ανακοίνωση για την Παράλληλη Στήριξη από τον  Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Η Φαιστός»

Ανακοίνωση για την Παράλληλη Στήριξη από τον  Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Η Φαιστός»

Ζητούν να γίνουν τώρα μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση.

A-
A+
14/11/2017 | 10:59

 

 Ανακοίνωση για την Παράλληλη Στήριξη εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Η Φαιστός», αναφέροντας:

 «με τη γνωστή λογιστική  τακτική,  με καταστρατήγηση των γνωματεύσεων του ΚΕΔΔΥ για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, «μοιράστηκαν» και φέτος οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου (όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Α/θμιας). Για μας εφόσον ένα παιδί δικαιούται – βάσει της γνωμάτευσης του – πλήρη και μόνιμη  παράλληλη στήριξη δεν μπορεί αντί για 24 ώρες  να την έχει για λιγότερες. Έτσι, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε δύο σχολικές μονάδες ο καθένας και σε περισσότερα από ένα παιδιά.

Αυτή η αντιπαιδαγωγική τακτική του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και η εφαρμογή της από τα ΚΕΔΔΥ και τις Δ/νσεις Εκπ/σης στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Οι ανάγκες σε Παράλληλη Στήριξη θα πρέπει να καλύπτονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, όπως προβλέπουν οι σχετικές γνωματεύσεις και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη, με πλήρη κάλυψη όλων των ωρών που χρειάζεται το κάθε παιδί. Είμαστε σίγουροι πως όλοι κατανοούν τη συνολικότερη επιβάρυνση στην εκπαιδευτική διαδικασία, όταν στις σχολικές τάξεις υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται εξατομικευμένη υποστήριξη.

Απαιτούμε, λοιπόν, άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών και την κάλυψη όλων των εγκεκριμένων πιστώσεων για την παράλληλη στήριξη σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

 Ζητάμε: να γίνουν τώρα μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση. να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη. Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που τη δικαιούται».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.