Κρήτη

Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων μαθητών

Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων μαθητών

Στόχος η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

A-
A+
10/01/2018 | 11:08

Τηλεδιάσκεψη των μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Γουβών με μαθητές από το Emlakbank High School της Σμύρνης στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε πλαίσια του ευρωπαϊκού etwinning προγράμματος ” Be the Change, take the Challenge ” που υλοποιείται στο σχολείο για τη φετινή χρονιά.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μαθητές και οι καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτό, να πραγματοποιούν με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας διεθνείς συνδέσεις με συμμαθητές τους και ειδικούς από όλο τον κόσμο, με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και την εξάπλωση μηνυμάτων ενάντια στο μίσος και υπέρ της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και λαών.

Οι μαθητές των δύο σχολείων λοιπόν αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι έφηβοι των δύο χωρών και να ανακαλύψουν τα κοινά ενδιαφέροντα που τους χαρακτηρίζουν, καθώς και τις κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς που τους απασχολούν, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία ενός μηνύματος ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.