Κρήτη

Καταγγέλλουν τις ελλείψεις στις φοιτητικές εστίες του Ρεθύμνου

Καταγγέλλουν τις ελλείψεις στις φοιτητικές εστίες του Ρεθύμνου

Αποτελέσματα της τεράστιας και συνεχούς μείωσης του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης.

A-
A+
11/01/2017 | 9:59
Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 και εν μέσω του ισχυρού χιονιά που έπληξε το νησί της Κρήτης όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα, οι συνάδελφοί μας στις Φοιτητικές Εστίες της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου στο Ρέθυμνο καθώς και εκείνοι στις Φοιτητικές Εστίες «Ξενία» που βρίσκονται στην πόλη του Ρεθύμνου, ήρθαν αντιμέτωποι με την ολοήμερη έλλειψη νερού, ρεύματος και θέρμανσης. Τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι παρά αποτελέσματα της τεράστιας και συνεχούς μείωσης του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης, τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης αποτυπώνονται και στα ζητήματα που αφορούν στις υπηρεσίες της Φοιτητικής Μέριμνας, όπως η σωστή και έγκαιρη συντήρηση των κτιριακών υποδομών (σωληνώσεις, ρεύμα, θερμομόνωση δωματίων), η εξασφάλιση πετρελαίου θέρμανσης για όλους τους χειμερινούς μήνες, η έλλειψη επαρκώς στελεχωμένης τεχνικής υπηρεσίας, και σε καταστάσεις όπως αυτές των προηγούμενων ημερών θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και φοιτητριών που διαμένουν στις Φοιτητικές Κατοικίες».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.