Εκπαίδευση

Νέα δεδομένα για τα συγγράμματα των φοιτητών μέσω του «ΕΥΔΟΞΟΣ»

Νέα δεδομένα για τα συγγράμματα των φοιτητών μέσω του «ΕΥΔΟΞΟΣ»

 Εξακολουθεί να ισχύει ο τρόπος κοστολόγησης που εφαρμόζονταν στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

A-
A+
07/08/2017 | 21:00

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές στις Κ.Υ.Α. για τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της διαδικασίας επιλογής, για την δωρεάν προμήθεια και εκκαθάριση διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου οι αλλαγές που έρχονται θα προβλέπουν ότι για τα συγγράμματα που διανέμονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» από το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 θα ισχύουν  τα εξής :

 Εξακολουθεί να ισχύει ο τρόπος κοστολόγησης που εφαρμόζονταν στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.    
AdTech Ad

Από το ακαδημαϊκό έτος 2017‐2018 οι αυτοεκδότες (φυσικά πρόσωπα μη υπόχρεα στην τήρηση  λογιστικών βιβλίων) δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διανέμουν τα συγγράμματά τους μέσω του Π.Σ.  «Εύδοξος.

Η καταχώρηση των συγγραμμάτων είναι δυνατή εφόσον συμπληρωθούν τα παρακάτω πεδία :   – Τίτλος   – Συγγραφείς  – ISBN  – Εκδόσεις  – Κατάσταση  Βιβλιοδεσίας  – Διαστάσεις  συγγράμματος  – Αριθμός έκδοσης  – Έτος τρέχουσας  έκδοσης  – Έτος πρώτης έκδοσης  – Έτος πρώτης  ανάρτησης  – Ιστοσελίδα  – Συνοδευτικά αρχεία  συγγράμματος  – Αριθμός σελίδων  – Πλήθος σελίδων με  τεχνικό περιεχόμενο  – Πλήθος τετράχρωμων  σελίδων  – Είδος συγγράμματος  – ΤΙΜΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η καταχώριση των νέων συγγραμμάτων από τους εκδότες θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 7  Αυγούστου 2017 ως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι  Γραμματείες όλων των Τμημάτων των  Α.Ε.Ι. και  Α.Ε.Α., οφείλουν  να  δηλώσουν στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα (ΚΠΣ) τα υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματα του προγράμματος σπουδών και τα αντίστοιχα σε αυτά προτεινόμενα διδακτικά συγγράμματα αφού ολοκληρωθεί η καταχώρηση των  συγγραμμάτων από τους Εκδότες και το αργότερο μέχρι την 29η  Σεπτεμβρίου 2017.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.