Πολιτισμός

«Πορεία μνήμης…πορεία ανάγνωσης» στο Αστρακιανό φαράγγι

«Πορεία μνήμης…πορεία ανάγνωσης» στο Αστρακιανό φαράγγι

Αναπαράσταση της πορείας των Μικρασιατών προσφύγων και ομιλία για τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

A-
A+
18/05/2018 | 14:14

Αύριο Σάββατο 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί από το Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς η εκδήλωση «Πορεία μνήμης- Πορεία ανάγνωσης» στο πλαίσιο μιας σειράς προγραμμάτων που έχουν καθιερωθεί και υλοποιούνται με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μικρές ιστορίες…»

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα τους «Οι μικρές ιστορίες είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας, είναι η εξέλιξη μιας ιδέας. Οι μικρές ιστορίες… είναι η εικαστική ματιά των παιδιών, η πολιτιστική μας ταυτότητα, η σχολική κοινότητα (μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί), η λογοτεχνία, η θεατρική έκφραση, ο κινηματογράφος, η παράδοσή μας, ο τόπος μας, η δημιουργική επαφή με το περιβάλλον που προάγει την αειφορία, η συμμετοχή , η γιορτή, η ψυχαγωγία, το παιχνίδι, η έμπνευση, η έκφραση, ο πολιτισμός, είμαστε …εμείς».

Οι μικρές ιστορίες…συνεχίζουν την πορεία τους παρουσιάζοντας φέτος δύο δράσεις.

Η πρώτη αφορά τη λογοτεχνία ως τόπος μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής, αναπαριστώντας την πορεία των Μικρασιατών προσφύγων στο Αστρακιανό φαράγγι. Και η δεύτερη αφορά το περιβάλλον και αναφέρεται στη βιοποικιλότητα στο φαράγγι Κάτω Αστρακοί- Νεραϊδόσπηλιος- Θρύλοι- παραδόσεις.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Έναρξη πορείας 10:00 π.μ. Είσοδος του φαραγγιού: Επαρχιακός δρόμος προς Καστέλλι Πεδιάδος απέναντι από το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Αναφορές στη βιοποικιλότητα του φαραγγιού από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου κ. Χατζάκη Στέργιο.

Κάτω Αστρακοί –Νεραϊδόσπηλιος- Θρύλοι- Παραδόσεις από την κ. Αργυρώ Ρέππα

Αναγνώσεις αποσπασμάτων από την «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη.

Δηλώσεις συμμετοχής: 2810-741283 ή dimmyrteas@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 14/5/2018 στις 10:00 π.μ.

Σε περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς στην είσοδο του φαραγγιού με λεωφορείo θα ενημερωθείτε από τη σελίδα στο facebook

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.