Κρήτη

Σχέδιο ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής – η Κρήτη στις υποψήφιες περιοχές

Σχέδιο ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής – η Κρήτη στις υποψήφιες περιοχές

Το ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας χωρίς να αποσαφηνίσει το πού και το πότε.

A-
A+
07/02/2018 | 10:17

Σχέδιο ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρα, επεξεργάζεται ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, όπως άλλωστε ανακοίνωσε από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη δυτική Ελλάδα.

Ακόμα όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί η χωροταξική τοποθέτηση του εγχειρήματος, ούτε ο ακριβής χρονικός ορίζοντας ίδρυσης της νέας Σχολής. Πληροφορίες ωστόσο θέλουν πιθανές πόλεις ως έδρα της νεοσύστατης Νομικής Σχολής να αναζητούνται είτε στην Κρήτη είτε στην Πάτρα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός προανήγγειλε από το βήμα του Συνεδρίου την ίδρυση στον νομό Αιτωλοακαρνανίας Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και νέα Σχολή Πολιτιστικής Διαχείρισης στον Νομό Ηλείας, στον απόηχο της ριζικής αναδιάρθρωσης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πιο αναλυτικά μάλιστα ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε από την Πάτρα: «Στις πλάτες των ΤΕΙ έχει παιχτεί ένα από το πιο άγρια πολιτικά παιχνίδια των τελευταίων δεκαετιών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά ΤΕΙ και τμήματα που -ενώ τα αγνόησε η πολιτεία- κατάφεραν και έγιναν da facto πανεπιστημιακά τμήματα. Εμείς λέμε τα τιμήματα αυτού του επιπέδου να βρουν τρόπους συνεργειών με τα πανεπιστημιακά τμήματα. Αυτό μπορεί να είναι η ενσωμάτωσή τους με πανεπιστημιακά τμήματα, μπορεί να είναι να ενταχθεί το τμήμα του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο, όπως η Νοσηλευτική στην Ιατρική Σχολή, ή να βρούμε άλλους τρόπους συνεργασίας. Και αφού πάνε με διαδικασίες κρίσης στο Πανεπιστήμιο, να μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε στα υπόλοιπα. Κανείς δεν είναι στη λογική να τα κλείσουμε ή να τα αναθεματίσουμε. Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με μάτι αποκλειστικά στην οικονομία μιας συγκεκριμένης περιοχής είναι μια αδιέξοδη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Την ίδια στιγμή πάντως, αναβάλλεται για ακόμη μία φορά η κατάθεση προς ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ καμία προς το παρόν πληροφορία δεν έχει αποκαλυφθεί ως προς το νέο εισαγωγικό σύστημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις αλλαγές στις Πανελλήνιες. Το χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του υπό διαμόρφωση νομοσχεδίου δεν έχει δοθεί, αν και οι αλλαγές στη Β’ Λυκείου θα ισχύσουν από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.