Εκπαίδευση

Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων Αγίων Δέκα

Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων Αγίων Δέκα

Την κάλυψη των κενών θέσεων ζητούν οι γονείς και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

A-
A+
21/11/2014 | 12:56

Πραγματοποιήθηκε  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα στην οποία συζητήθηκαν τα «φλέγοντα» προβλήματα που αφορούν κυρίως τις ελλείψεις του σχολείου μας σε διδακτικό προσωπικό. Η Γενική Συνέλευση κατέληξε στην παρακάτω απόφαση την οποία και δημοσιεύουμε.

Ζητάμε:

  1. Κάλυψη της θέσης του δασκάλου στο Ολοήμερο τμήμα (39 μαθητές), που παραμένει κενό για τρίτη εβδομάδα (και ταλαιπωρούνται αφάνταστα δεκάδες εργαζόμενοι γονείς).
  2. Κάλυψη της θέσης του δασκάλου για τη Δ΄ τάξη στην οποία φοιτούν 27 μαθητές, πράγμα που δυσχεραίνει το έργο του εκπαιδευτικού, ώστε να καλύψει τις ανάγκες τόσων παιδιών. Σημειώνουμε ότι το σχολείο είναι οργανικά 7/θέσιο και όχι 6/θέσιο και προήλθε από τη συγχώνευση 8 σχολείων και η Πολιτεία οφείλει να το στηρίξει, όπως άλλωστε μας το είχαν υποσχεθεί.
  3. Τοποθέτηση δασκάλου και ίδρυση Τμήματος Ένταξης, το οποίο είναι απαραίτητο μιας και φοιτούν στο σχολείο μας 10 μαθητές με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ.
  4. Κάλυψη του κενού του δασκάλου στην Τάξη Υποδοχής, γιατί έχουμε πολλούς αλλοδαπούς μαθητές με μαθησιακά προβλήματα.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Αγίων Δέκα αποφάσισε να εκθέσει τα προβλήματα αυτά στους αρμόδιους φορείς – για την άμεση κάλυψη των κενών – και να γνωστοποιήσει την πρόθεση των Γονέων για κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά μας. Η Πολιτεία ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της… Στηρίζουμε το Δημόσιο Σχολείο- Ζητάμε δασκάλους στα σχολεία-Λεφτά για την παιδεία!!!

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.