Νότια Κρήτη

Τι αποφάσισε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ΦΑΙΣΤΟΣ» σε έκτακτη συνεδρίαση του

Τι αποφάσισε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ΦΑΙΣΤΟΣ» σε έκτακτη συνεδρίαση του

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή.

A-
A+
20/10/2017 | 11:36

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ. Σ. αποφάσισε ομόφωνα:
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο όπου ο Κλάδος μας πρέπει να «βγει μπροστά» και να διεκδικήσει όλα εκείνα που απαιτούνται για ένα πραγματικό Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, όλα εκείνα που έχει ανάγκη ο μαχόμενος Εκπαιδευτικός.
Όλοι βιώνουμε τις συνέπειες των τριών μνημονίων. Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φόρτωσαν στις πλάτες μας δυσβάσταχτα βάρη για να σώσουν τις Τράπεζες και το μεγάλο Κεφάλαιο από την κρίση τους. Χάσαμε με τις περικοπές 6 μισθούς, θα δουλεύουμε μέχρι τα 67, μας επέβαλαν ληστρική φορολογία, ζούμε μέσα στην ανασφάλεια για μας και τα παιδιά μας. Πάνω σ’ αυτά θα έρθουν να προστεθούν και νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
• 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
• Εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
• Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής.
• Σταθερό Δάσκαλο για τα ολοήμερα τμήματα στα πολυθέσια σχολεία. Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.
• Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
Αγωνιστικό πλαίσιο
Σε συστράτευση με β/θμια, με γονείς και συνολικά το εκπαιδευτικό κίνημα, στόχος μας είναι ο γενικός ξεσηκωμός σε όλη την εκπαίδευση, με πολύμορφες κινητοποιήσεις μπλοκάρισμα Διευθύνσεων, Περιφερειών Εκπαίδευσης και Υπουργείου Παιδείας.
Πρόθεσή μας είναι να συντονιστούμε και να ξαναβγούμε όλοι οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους του αγώνα, με γενικές και κλαδικές απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» δηλώνει ότι σε αυτούς τους αγώνες και σε αυτό το μέτωπο ο Σύλλογος την επόμενη περίοδο, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, για το δημόσιο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, της δημοκρατίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας, των σύγχρονων μορφωτικών κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γρηγόρης Γιαμαλάκης Ιωάννης Μαθιουδάκης

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.