Ελλάδα

Delivery όπλων στην Πόλα Ρούπα από δραπέτη των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων

Delivery όπλων στην Πόλα Ρούπα από δραπέτη των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων

Ο άνδρας απέδρασε το φθινόπωρο του 2015 από αγροτικές φυλακές Αγιάς παραβιάζοντας τακτική άδεια.

A-
A+
11/01/2017 | 9:27

Συνελήφθησαν στο περιθώριο της μυστικής έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα και της νεαρής Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, την Πέμπτη, σε Ηλιούπολη και Αγιο Δημήτριο αντίστοιχα. Πρόκειται για κακοποιούς με βαρύ ποινικό παρελθόν καθώς έχουν συμμετάσχει –εκτός από ένοπλες ληστείες– σε ανθρωποκτονίες και απαγωγές, ενώ ανήκουν στο περιβάλλον του νούμερο ένα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ειδικά ο 36χρονος Γ.Χ. που συνελήφθη για 20 ένοπλες ληστείες, κυρίως σε σούπερ μάρκετ της Αττικής, ήταν γνωστός στις «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 2000. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έμπειροι σε θέματα τρομοκρατίας, αναφέρουν ότι ο 36χρονος δραστηριοποιούνταν ως «delivery» όπλων, τόσο για λογαριασμό του «Επαναστατικού Αγώνα» όσο και στη συνέχεια για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πιθανολογείται ότι μετά την απόδρασή του από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς, στην Κρήτη, τον Σεπτέμβριο του 2015, αναζητήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διεξήγαγε έρευνα –παράλληλα με εκείνη της Ασφάλειας– για τον εντοπισμό του. Κατά τη διάρκειά της, βρέθηκαν στοιχεία που τον συνέδεαν με την Πόλα Ρούπα.

Ο 36χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, την οποία οργάνωσε ο νούμερο ένα καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Απέδρασε το φθινόπωρο του 2015 από αγροτικές φυλακές Αγιάς  παραβιάζοντας τακτική άδεια.

Πηγή: Kathimerini.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.