Ελλάδα

«Καθαρά» τα κινητά των δύο στρατιωτικών-μεταβαίνει στην Άγκυρα Έλληνας πραγματογνώμονας

«Καθαρά» τα κινητά των δύο στρατιωτικών-μεταβαίνει στην Άγκυρα Έλληνας πραγματογνώμονας

Δεήσεις και προσευχές στις εκκλησίες της Κρήτης για την τύχη των δύο παλικαριών.

A-
A+
13/03/2018 | 8:53

«Καθαρά» φαίνεται ότι είναι τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 13η ημέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν φωτογραφίες οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «κατασκοπευτικού χαρακτήρα». Ωστόσο, υπάρχει μία πιθανότητα οι έρευνες να επεκταθούν στις επαφές που είχαν οι δύο στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Άγκυρα θα δεχθεί τον Έλληνα πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει τα τρία κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα.

Χθες Δευτέρα, τον ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη επισκέφθηκαν στην Αδριανούπολη οι γονείς τους για δεύτερη φορά.

Προσευχές και δεήσεις

Ιδιαίτερη συγκίνηση έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές αρχές με το πρόσχημα της κατασκοπείας. Χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στο Αρκαλοχώρι παρόντος του συνόλου των Ιερέων και Διακόνων της Μητρόπολης.

Με προτροπή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ανδρέα και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ιερέων, έγινε γνωστό ότι θα μνημονεύουν στην Αγία Πρόθεση και στη Μεγάλη Είσοδο «υπέρ τῶν δούλων τοῦ Θεοῦ Ἀγγέλου καί Δημητρίου ὑγείας, ἐνισχύσεως καί ταχείας ἐπανόδου εἰς τήν πατρίδαν ἡμῶν», των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι κρατούνται από την γείτονα χώρα.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.