Ελλάδα

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα και οι απαντήσεις βιολογίας

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα και οι απαντήσεις βιολογίας

Πέφτει σήμερα, Τρίτη 19 Ιουνίου, η αυλαία στις εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

A-
A+
19/06/2018 | 11:17

Πέφτει σήμερα, Τρίτη 19 Ιουνίου, η αυλαία στις εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) οι οποίοι εξετάζονται στη Βιολογία για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συνολικά, 104.040 είναι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018.

Οι 104.040 υποψήφιοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω και του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δείτε εδώ τα θέματα βιολογίας όταν αναρτηθούν από το υπουργείο Παιδείας και τις απαντήσεις λίγο μετά την ανάρτηση τους.

Πανελλήνιες 2018: Αναρτήθηκαν τα θέματα βιολογίας – Οι απαντήσεις

Για τα θέματα Βιολογίας Ο.Π. Θετικών Σπουδών ημερησίων ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Ο.Π. Θετικών Σπουδών εσπερινών ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας ημερησίων ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας εσπερινών ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Το όποιο αποτέλεσμα κρίθηκε κυρίως από την προσπάθεια και την προετοιμασία που είχαν κάνει, σε όλα τα χρόνια της σχολικής τους διαδρομής, αλλά και σε μεγάλο βαθμό από την ψυχική τους ηρεμία, τη συναισθηματική ασφάλεια και τη συγκέντρωση που είχαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του εκάστοτε μαθήματος.

Σημειώνεται πως η διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018, αναμένεται σημαντική πτώση σε δημοφιλείς σχολείς, καθώς τα θέματα στις φετινές Πανελλήνιες κρίνονται ιδιαίτερα απαιτητικά.

Το τοπίο ανα επιστημονικό πεδίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις διαμορφώνεται ως εξης:

Επιστημονικό Πεδίο-Ανθρωπιστικες Σπουδές:

Το πρώτο πεδίο συγκεντρώνει τους περισσότερους υποψηφίους και τις λιγότερες θέσεις. Οι υποψήφιοι αυτού του πεδίου, ωστόσο, θεωρούνται φέτος κερδισμένοι, καθώς οι σχολές τους θα έχουν περισσότερες θέσεις, κάπ που ισχύει και για τη Νομική και την Ψυχολογία. Eπiσns το άνοιγμα των Παιδαγωγικών απ’ όλεβ τις κατευθύνσεις τous δίνει περισσότερες θέσεις.

Επιστημονικό Πεδίο -Θετικές και Τεχνολογικές Ετηστήμες:

Ικανοποιημένοι πρέπει να είναι και οι υποψήφιοι του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς πολλά και δημοφιλή τμήματα έχουν περισσότερες θέσεις από τις αντίστοιχες περσινές, χωρις αυτό βέβαια να μειώνει τον σκληρό ανταγωνισμό, ο oπoioς αναμένεται να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις Πολυτεχνικές Σχολές των κεντρικών ιδρυμάτων, ενώ στα περιφερειακά πιθανόν να σημειωθεί πτώση των βάσεων. Παράγοντας που θα επηρεάσει τις βάσεις, ιδιαίτερα στα περιφερειακά τμήματα, είναι το Πανεπιστήμιο τις Δυτικής Αττικής, καθώς αναμένεται ότι θα «συγκρατήσει» υποψηφίους στο Λεκανοπέδιο, με δεδομένο ότι αρκετές σχολές του είναι «ομοειδείς» με τμήματα του Πολυτεχνείου, οι υποψήφιοι των οποίων υποχρεώνονταν να κινηθούν σε αντίστοιχα τμήματα των περιφερειακών πανεπιστημίων. Για παράδειγμα, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών αναμένεται να κρατήσει υποψηφίους που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στο ΕΜΠ, αλλά θα επιδιώκουν να παραμείνουν στην οικογενειακή εστία, στην Αττική. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι βάσεις στις σχολές του νεου-ιδρυθεντος πανεπιστημιακού ιδρύματος αναμένεται να «ακολουθήσουν» εκείνες του ΕΜΠ, με την έννοια ότι οι πρώτοι του σε μεγάλο βαθμό θα είναι υποψήφιοι που θα έχουν μείνει εκτός ΕΜΠ ή σχολών του ΕΚΠΑ για ελάχιστα μόρια.

Επιστημονικό Πεδίο – Επιστήμες Υγείας:

Οι υποψήφιοι του τρίτου πεδίου δεν θα έχουν περισσότερες θέσεις στις περιζήτητες Ιατρικές Σχολές. Η Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι σχολές που παρέμειναν σταθερές σε σχέση με πέρυσι Θυμίζουμε οτι πέρυσι η βάση ins Ιατρικής Αθήνας ανέβηκε στα ύψη, αγγιζοντας τα 19.143 και της Θεσσαλονίκης τα 19.043 μόρια. Οι Ιατρικές είναι οι μόνες που δεν είχαν αύξηση εισακτέων, οπότε θα κινηθούν είτε πpoς τα πάνω, αν οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι άριστες, είτε θα παραμείνουν σταθερές.

Επιστημονικό Πεδίο- Σχολές Πληροφορικής και Οικονομίας:

Οι υποψήφιοι του τέταρτου πεδίου, το οποίο περιλαμβάνει φέτος τις Σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, έχουν και αυτοί περισσότερες θέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Πληροφορική Αθήνας έχει επιπλέον 24 θέσεις, αυτή της Θεσσαλονίκης 15, ενώ γενικά τα περισσότερα Οικονομικά Τμήματα κερδίζουν αρκετές θέσεις.

Dikaiologitika.g