Ελλάδα

Παράθυρο γνώσης και ελπίδας για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου

Παράθυρο γνώσης και ελπίδας για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου

Δωρεάν μαθησιακή υποστήριξη από το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ

A-
A+
21/11/2014 | 11:43

Ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης ανοίγει το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, με αμέριστη αγάπη και ευαισθησία, για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Με σταθερή πίστη στις «Πράξεις Παιδείας», το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ αναλαμβάνει τη δωρεάν μαθησιακή υποστήριξη των παιδιών του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, το οποίο φροντίζει για την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών, προσφέροντάς τους φιλοξενία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και όλα τα κατάλληλα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία.

 Εκπαίδευση Ίδρυμα

Στη παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, που έχει οδηγήσει στη σημαντική αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ παρέχει μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr δωρεάν 24ωρη πρόσβαση σε περισσότερα από 40.000 φροντιστηριακά e-μαθήματα, που καλύπτουν όλη την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, προσφέρει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, όπως ειδικά διαμορφωμένα τεστ και διαγωνίσματα, που παρέχουν στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα αυτο-αξιολόγησης, ζωντανή καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, μέσω της υπηρεσίας chat και τέλος την υιοθέτηση μιας νέας φιλοσοφίας στη σχολική μάθηση, που μετατρέπει το μάθημα σε παιχνίδι.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια και διεύρυνση του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», ενός ήδη επιτυχημένου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης, που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα πάνω από 1.500.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα www.arnos.gr, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 video – μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Έμπρακτη συμπαράσταση 

Ενόψει της νέας αυτής συνεργασίας, ο Διευθυντής του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ κ. Ιωάννης Κρόκος δήλωσε: «Είμαστε πανευτυχείς που μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, ενός από τα παλαιότερα ιδρύματα της χώρας μας, που αγκαλιάζει με αγάπη όλα τα κορίτσια που έχουν ανάγκη από μια οικογένεια και μια ζεστή αγκαλιά. Η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εφόδια στη ζωή κάθε ανθρώπου. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να γίνουμε πολύτιμοι σύμμαχοι των εκπαιδευτικών στη διδασκαλία των παιδιών, με τις πολύτροπες και πολύπλευρες δυνατότητες της ιστοσελίδας www.arnos.gr, ώστε τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος να απολαύσουν τα οφέλη της on-line εκπαίδευσης και να βιώσουν μια δημιουργική σχολική χρονιά, με εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις».

Η Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, κ. Αναστασία Κατσιλιέρη δήλωσε: «Η εκπαίδευση για όλους εμάς στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, είναι ο κύριος πυλώνας δια του οποίου προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα των παιδιών και να βελτιώσουμε ποιοτικά τις συνθήκες στις οποίες τα παιδιά ανατρέφονται. Επενδύοντας στην εκπαίδευση, διευκολύνεται η ένταξη των παιδιών στην κοινωνία και προστατεύονται και από άλλες μορφές διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού.Η ανάληψη της πρωτοβουλίας από το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων μας και αποτελεί συνάμα ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.