Ελλάδα

Προσφυγόπουλα: Εφευρετικοί μάστορες με τη βοήθεια του ΜΙΤ

Προσφυγόπουλα: Εφευρετικοί μάστορες με τη βοήθεια του ΜΙΤ

A-
A+
10/08/2017 | 20:52

Ο Μαχντί, 16 χρονών, παρουσίασε σε μακέτα ένα σύστημα ύδρευσης, ο Ρομάν, 17ετών, έναν κόφτη για σύρματα, άλλα παιδιά, ανεμιστήρες, ψύκτες νερού και διάφορα αντικείμενα, τα οποία λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Όλα αυτά, στην εκδήλωση της λήξης του «Θερινού Σχολείου Κατασκευών» (Maker Summer School), την Τετάρτη το βράδυ, στον πολυχώρο «The Cube Athens».

Στο θερινό σχολείο, ένα εργαστήριο διάρκειας μιας εβδομάδας, δεκαπέντε ανήλικοι πρόσφυγες έμαθαν από έξι διδάσκοντες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής χρήσιμων αντικειμένων για την καθημερινή τους ζωή. Ήταν μια συνεργασία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Φάρος» και του εργαστηρίου D-Lab του ΜΙΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.