Ελλάδα

Στην εντατική «έστειλε» 14 ανθρώπους η γρίπη

Στην εντατική «έστειλε» 14 ανθρώπους η γρίπη

Δείτε τα συμπτώματα του Η3Ν2.

A-
A+
09/01/2017 | 11:51

Σοβαρή απειλή αποτελεί ο ιός της γρίπης για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να «χτυπάει» με μεγάλη ένταση ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, έως την Παρασκευή είχαν καταγραφεί 15 σοβαρά κρούσματα γρίπης, εκ των οποίων οι 14 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι ασθενείς αποτελούσαν άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόκειται για εννέα γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας από 69 έως 89 ετών, οι οποίοι έπρεπε να έχουν όλοι υποβληθεί σε αντιγριπικό εμβολιασμό, αλλά μόλις οι τρεις είχαν κάνει το εμβόλιο.

Ο υπότυπος του ιού που επικρατεί φέτος είναι ο Α (Η3Ν2), ο οποίος προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένους. σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, που επικράτησε ο πανδημικός Α (Η1Ν1).

Τα συμπτώματα του Η3Ν2:

Χαμηλός πυρετός

Ξηρός βήχας

Πονοκέφαλος

Έντονη καταβολή

 

Στοιχεία:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η Ελλάδα έχει εισέλθει σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Ενδεικτικό της έντασης είναι πως καταγράφεται διπλασιασμός σε δύο επιδημιολογικές παραμέτρους: στον αριθμό όσων επισκέπτονται τα νοσοκομεία με συμπτώματα γρίπης και στο ποσοστό των «ύποπτων» δειγμάτων για γρίπη τα οποία βγαίνουν θετικά έπειτα από την εργαστηριακή ανάλυση.

Περίπου μία στις δέκα επισκέψεις στο νοσοκομείο αφορά ανθρώπους με συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα λοίμωξης του αναπνευστικού. Το ποσοστό ήταν κατά 50% μικρότερο την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι νοσοκομειακοί γιατροί έστειλαν 117 «ύποπτα» δείγματα για ανάλυση από τα οποία το 39,3% βγήκαν θετικά.

Πηγή: to ethnos.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.