Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Οδηγός λεωφορείου βρήκε τσαντάκι με 5.500 ευρώ και το παρέδωσε

Θεσσαλονίκη: Οδηγός λεωφορείου βρήκε τσαντάκι με 5.500 ευρώ και το παρέδωσε

Το τσαντάκι ανήκε σε Αφγανό μετανάστη που το είχε ξεχάσει στο λεωφορείο κατά την αποβίβαση.

A-
A+
13/03/2018 | 13:03

Παράδειγμα ήθους και ανθρωπιάς ένας 44χρονος οδηγός υπεραστικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη που βρήκε ένα τσαντάκι με έγγραφα και χρήματα, τα οποία ανήκαν σε Αφγανό μετανάστη και τα παρέδωσε.

«Οι γονείς μου ήταν αυτοί, που μου έμαθαν πως ότι δεν είναι δικό σου, δεν σου ανήκει».  Με αυτή τη φράση, που «κουβαλάει» αξίες ζωής σφυρηλατημένες πάνω στον οικογενειακό ιστό, ο 44χρονος οδηγός υπεραστικού λεωφορείου Θεμιστοκλής Κοσμίδης, εξηγεί γιατί δεν σκέφθηκε ούτε στιγμή να κρατήσει το τσαντάκι με το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρήκε στο λεωφορείο του και να το παραδώσει στην αστυνομία προκειμένου να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του, έναν 30χρονο Αφγανό μετανάστη.

Ήταν στις 3 Μαρτίου, όταν ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, οδηγός στα ΚΤΕΛ Κιλκίς, έλαβε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του στα κεντρικά γραφεία για μια σακούλα που αναζητούσε ζευγάρι μεταναστών. «Σταμάτησα και έψαξα παρά το γεγονός ότι είχαν επιβιβαστεί αρκετοί στο λεωφορείο. Αλλά σακούλα δεν βρέθηκε», λέει ο 44χρονος.

«Μόλις έφτασα στον προορισμό μου και αφού κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες ξαναέψαξα αλλά δεν εντόπισα σακούλα. Και πάνω στην απογοήτευση, ανάμεσα σε δύο καθίσματα, είδα σφηνωμένο ένα τσαντάκι στις διαστάσεις μεγάλου πορτοφολιού» προσθέτει, εξηγώντας πως ήταν λίγο η μετάφραση λίγο το σπασμένο τηλέφωνο, τελικά η σακούλα ήταν τσαντάκι, όπως αποδείχτηκε.

Το τσαντάκι, το οποίο εκτός από κάρτες παραμονής και άλλα έγγραφα που ανήκαν στον 30χρονο Αφγανό περιείχε και το ποσό των 5.500 ευρώ, παρέδωσε ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης στους αστυνομικούς, οι οποίοι, ύστερα από την απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων, το επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.