Ελλάδα

Ζητούν απαγόρευση του κυνηγιού λόγω πολικού ψύχους

Ζητούν απαγόρευση του κυνηγιού λόγω πολικού ψύχους

Διακοπή του κυνηγιού μέχρι το πέρας της κυνηγετικής περιόδου λόγω των πρωτοφανών καιρικών συνθηκών

A-
A+
11/01/2017 | 8:46

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά απο  όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς  και τον Αντεισαγγελέα Περιβάλλοντος του Αρείου Πάγου  την διακοπή του κυνηγιού  μέχρι το πέρας της  κυνηγετικής περιόδου λόγω των πρωτοφανών καιρικών συνθηκών και του πολικού ψύχους που επικρατούν σε όλη τη  χώρα .

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:
Αδύναμα να προστατευθούν από αυτές τις καιρικές συνθήκες , κυρίως τα πουλιά αλλά και τα άλλα θηράματα , αναζητούν καταφύγιο σε περιοχές που δεν έχουν καλυφθεί παντελώς απο το χιόνι , όπου και αποδεκατίζονται απο τα βόλια των κυνηγών .

Οι  περίφημες  «περιβαλλοντικές ευαισθησίες »  της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και των Ομοσπονδιών της δεν βλέπουμε  να ενεργοποιούνται αυτές τις δύσκολες και για τα ζώα ώρες .

Όχι τίποτε άλλο , αλλά να μην έχουμε αυταπάτες για το είδος της ευαισθησίας των κυνηγών.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.