επικαιρότητα

Αντιδρά το ΚΚΕ για το Τυμπάκι

Αντιδρά το ΚΚΕ για το Τυμπάκι

«Καμιά σκέψη για δημιουργία νέας βάσης στο Τυμπάκι ή οπουδήποτε αλλού!»

A-
A+
19/09/2018 | 20:03

«Καμιά σκέψη για δημιουργία νέας βάσης στο Τυμπάκι ή οπουδήποτε αλλού!» τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν το άνοιγμα βάσης στο Τυμπάκι.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή δημοσιεύματα για άνοιγμα νέας ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στο Τυμπάκι, στα πλαίσια της «αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ»:

Καμιά σκέψη για δημιουργία νέας βάσης στο Τυμπάκι ή οπουδήποτε αλλού!

Να κλείσει τώρα η βάση – ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει τεράστιες ευθύνες γιατί λειτουργεί ως “βαποράκι” των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Η λεγόμενη «αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας» ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των αμερικανο-νατοϊκών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, συνεχίζεται ο πόλεμος στη Συρία, αυξάνουν οι αμερικανικές απειλές για χτύπημα στο Ιράν, μεθοδεύεται νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και αυξάνει η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

«Ευκαιρία της Ελλάδας να παίξει μπάλα στην περιοχή» σημαίνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδέχονται εκ μέρους της άρχουσας τάξης της χώρας τον επικίνδυνο ρόλο του σημαιοφόρου των σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε ανταγωνισμό με την τούρκικη αστική τάξη που επιδιώκει να παίξει επίσης αναβαθμισμένο ρόλο.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι ο κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής κι όχι παράγοντας σταθερότητας όπως θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να καθησυχάζουν το λαό και τη νεολαία.

Σε αυτά τα πλαίσια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις στον Άραξο για να μεταφέρει πυρηνικά όπλα, πιθανόν από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Η Σούδα μεγεθύνεται και στη Λάρισα έφεραν τους ιπτάμενους δολοφόνους του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τα drones. Νέες βάσεις μπαίνουν στα σκαριά, όπως στην Αλεξανδρούπολη, στη Σύρο ενώ άνοιξε η συζήτηση για δημιουργία νέας βάσης και στο Τυμπάκι.

Η συζήτηση για «ανταλλάγματα» δεν αφορά το λαό και τη νεολαία! Κανένα όφελος, αντιθέτως τεράστια ζημιά θα έχουν, αν η Κρήτη και γενικότερα η Ελλάδα γίνει στόχος για στρατιωτικό χτύπημα σε ένα νέο μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καλούμε το λαό να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγορών στην περιοχή μας.

Να παλέψει μαζικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι σημαιοφόρος των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και να απαιτήσει να μην υπάρξει εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.