επικαιρότητα

Απόγονος του οπλαρχηγού Σταύρου Νιώτη από το Τολό στους Αγίους Δέκα

Απόγονος του οπλαρχηγού Σταύρου Νιώτη από το Τολό στους Αγίους Δέκα

Δισέγγονος του θρυλικού εκτελεστή του Τούρκου πασά Ασάν στα Ανώγεια.

A-
A+
12/02/2019 | 9:22

Στην αντιπροσωπεία που έφτασε από το Τολό της Αργολίδας στους Αγίους Δέκα συμμετείχε και ένας πολύ γνωστός και επιτυχημένος επιχειρηματίας της περιοχής του Ναυπλίου που φέρει ένα «βαρύ» όνομα και μια ακόμα πιο «βαριά» ιστορία.

Στην φωτο δεύτερος στη σειρά και στην ίδια παρέα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γόρτυνας, Σταύρο Ξυλούρη, βρισκόταν ο Μιχάλης Νιώτης, δισέγγονος του θρυλικού οπλαρχηγού και γενναίου εκτελεστή του φοβερού γενίτσαρου των Τούρκων Ασάν πασά στα Ανώγεια.

Η ιστορία του οπλαρχηγού της Κρητικής Επανάστασης Σταύρου Νιώτη για όσους την γνωρίζουν είναι γεμάτη με ανδραγαθήματα και ηρωικές πράξεις, ενώ ο ίδιος ήταν ξακουστός για το παράστημα, τη λεβεντιά και την ομορφιά του, εξ΄ού και το «παρατσούκλι» Νιώτης.

Ο Σταύρος Νιώτης φόβος και τρόμος των γενίτσαρων στα Ανώγεια και την Αξό ήταν αυτός που μαζί με σαράντα παλικάρια και μετά από αμνηστία που δόθηκε κατέφυγε στην ελεύθερη Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στο Τολό, φέρνοντας μαζί και την ιερή εικόνα των Αγίων Δέκα μαρτύρων.

Απόγονος του θρυλικού οπλαρχηγού ο Νιώτης ο νεότερος συμμετείχε στην αποστολή και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.