Πολιτική

Αυγενάκης: «Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες»

Αυγενάκης: «Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες»

Ανακοίνωση σχετικά με την ελλιπή αστυνόμευση

A-
A+
18/10/2018 | 22:09

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την ελλιπή αστυνόμευση:

«Η Κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει, μέσω της αποδυνάμωσης της ελληνικής αστυνομίας και της ανοχής στην εγκληματικότητα, ότι η προστασία των πολιτών, η δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν αποτελούν πολιτική προτεραιότητα.

Αφού, με το νόμο Παρασκευόπουλου … αποφυλάκισε εγκληματίες, αφού, έβαλε τους αστυνομικούς να … κάνουν τον σοφέρ σε μέλη παραβατικών οργανώσεων, αφού, βάζει τους αστυνομικούς να …. παίξουν το ρόλο συνοδών για να κόβουν το ρεύμα στους πολίτες, αφού, επιδεικνύει ανοχή … σε παραβατικές συμπεριφορές από τις “συλλογικότητες”, όπως το χθεσινό περιστατικό με το Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Αθηνών! … τώρα οδηγεί τις αστυνομικές υπηρεσίες στη … διάλυση!

Η περιβόητη «αναδιάρθρωση» των αστυνομικών υπηρεσιών αποδείχθηκε ευφημισμός για καταργήσεις/συγχωνεύσεις υπηρεσιών, μειώσεις προσωπικού και αποδυνάμωση των τμημάτων της υπαίθρου, ενώ ο νέος φιλόδοξος επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο δρόμο, «ΠΕΡΣΕΑΣ», έχει δημιουργήσει αναστάτωση, αφού η υλοποίηση του είναι αδύνατη λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την “λογική” της Κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών. Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.