επικαιρότητα

Δυο χρόνια μετά θα εκδικαστούν για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου

Δυο χρόνια μετά θα εκδικαστούν για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου

Τα κλητήρια θεσπίσματα έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν σε δέκα αγρότες

A-
A+
14/09/2018 | 18:54

Η απόβαση εκατοντάδων ανθρώπων στις 09-12-2016, είχε πραγματοποιηθεί με έντονο τρόπο αφού όλοι θυμούνται τα επεισόδια που είχαν γίνει με τις φωτιές στα εκδοτήρια, την αντιπαράθεση με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου, τον καπετάνιο και κάποιους εργαζόμενους από πλοίο που βρισκόταν δεμένο στον προβλήτα και είχε αναγκαστεί να απομακρυνθεί, καθώς οι αγρότες διεκδικούσαν τον απόπλου ενός πλοίου ώστε να ταξιδέψουν τα ευπαθή κηπευτικά προϊόντα, την ώρα που η απεργία της ΠΝΟ συνεχιζόταν.

Για τα γεγονότα αυτά και μετά από εξέταση φωτογραφιών είχαν ταυτοποιηθεί κάποια άτομα τα οποία βάρυναν συγκεκριμένες κατηγορίες για τις οποίες είχαν επιδοθεί πρόστιμα και πλέον ήρθε η ώρα και της ποινικής εξέτασης της υπόθεσης.

Τα κλητήρια θεσπίσματα έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν σε δέκα αγρότες, απ’ τους οποίους οι εννιά είναι από περιοχές της Ιεράπετρας και ένας από την Άρβη, οι οποίοι καλούνται για την εκδίκαση των υποθέσεων στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στις 29 Νοεμβρίου και ημέρα Πέμπτη.

Εκεί περιγράφονται αναλυτικά οι κατηγορίες για τον κάθε ένα ή ομαδοποιημένες από κοινού, και αφορούν κατηγορίες για «διέγερση σε απείθια έναντι του νόμου», για βίαιη είσοδο στο λιμάνι του Ηρακλείου και στο πλοίο Blue Horizon, για ρίψη βεγγαλικών, κατακράτηση και τραυματισμό του Λιμενάρχη Ηρακλείου, παρεμπόδιση του ασθενοφόρου που πήγε να τον παραλάβει, σπάσιμο τζαμιών κλπ. , τα οποία παραβιάζουν μια σειρά άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Στη δίκη καλούνται επίσης 15 μάρτυρες οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι λιμενικοί, εργαζόμενοι στο πλοίο και το ΕΚΑΒ.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.