επικαιρότητα

ΕΔΟΕΑΠ: Εντάσσεται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξετάσεων

ΕΔΟΕΑΠ: Εντάσσεται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξετάσεων

Η συμμετοχή των ασφαλισμένων μας και των προστατευόμενων μελών τους μειώνεται από 20% σε15%

A-
A+
17/08/2018 | 18:03

Ο ΕΔΟΕΑΠ εντάσσεται από την 20η Αυγούστου 2018 και στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και οι ασφαλισμένοι του θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τον ιατρό της επιλογής τους, ο οποίος θα εκδίδει ηλεκτρονικά παραπεμπτικά που θα μπορούν να εκτελούν οι δικαιούχοι σε όλες τις κρατικές δομές και στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, όπως ακριβώς, έως σήμερα, συνταγογραφούσε ηλεκτρονικά μόνον φαρμακευτική αγωγή.

Τα παραπεμπτικά θα έχουν πλέον διάρκεια εκτέλεσης ενός μήνα και θα εκδίδονται αναγράφοντας συμμετοχή ασφαλισμένου 15%. Αυτό σημαίνει ότι από 20/8/2018, η συμμετοχή των εν ενεργεία ασφαλισμένων μας και των προστατευόμενων μελών τους μειώνεται από 20% σε 15%.

Για σύντομο χρονικό διάστημα και έως ότου παραμετροποιηθεί το σύστημα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι μας θα πρέπει να καταβάλλουν για τις εξετάσεις που πραγματοποιούν συμμετοχή 15% (αντί του 5% που δικαιούνται) και εν συνεχεία να στέλνουν στον ΕΔΟΕΑΠ την απόδειξη της συμμετοχής τους, για να τους καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στο επιπλέον 10% που κατέβαλαν.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο και πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις που σχετίζονται με την ασθένειά τους, δικαιούνται ως ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ μηδενική συμμετοχή. Συνεπώς θα πρέπει και αυτοί να υποβάλλουν στον ΕΔΟΕΑΠ τις αποδείξεις πληρωμής της συμμετοχής τους, για να λάβουν από τον Οργανισμό το συνολικό ποσό που κατέβαλαν για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εξετάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στις Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ, για διευκρινίσεις ή συμπληρωματικές πληροφορίες στο τηλ. 210-7264700, επιλογή 2 : διοικητικές υπηρεσίες και στην συνέχεια 1 Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (Γ.Ε.Α.).

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.