επικαιρότητα

Επιστολή… των αυτονόητων μέσων προστασίας, ζήτησαν οι Πυροσβέστες

Επιστολή… των αυτονόητων μέσων προστασίας, ζήτησαν οι Πυροσβέστες

Η επιστολή απευθυνόταν προς το υπουργείο, την ηγεσία της Πυροσβεστικής & συνδικαλιστικούς φορείς

A-
A+
19/07/2018 | 17:39

Με επιστολή τους προς το υπουργείο, την ηγεσία της Πυροσβεστικής και τους συνδικαλιστικούς φορείς του σώματος, οι πυροσβέστες ζητούν τα αυτονόητα.

Δηλαδή: «Μέσα ατομικής προστασίας, ανανέωση του πυροσβεστικού στόλου, καλή και άμεση συντήρηση του υπάρχοντος, θεσμοθέτηση κανόνων υγείας και ασφάλειας στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις και βέβαια εμπέδωση της κουλτούρας τήρησης κανόνων ασφάλειας από το ίδιο το πυροσβεστικό προσωπικό».

Η επιστολή τους ξεκινά με τα ονόματα όσων πυροσβεστών έπεσαν στο καθήκον, ενώ σημειώνουν ότι «σχεδόν 90 χρόνια από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος, η προσφορά αίματος και υγείας από τους Πυροσβέστες είναι μεγάλη. Σαφώς και το πυροσβεστικό επάγγελμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ανθυγιεινό με πραγματικά πολλές φορές απρόβλεπτες συνθήκες».

Τέλος, προτείνουν με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας «να συγκροτήσει κοινή ομάδας εργασίας υπό την Προεδρία του, που να ετοιμάσει άμεσα μια δέσμη μέτρων και δράσεων που να οδηγήσουν σε ένα πρώτο εναρκτήριο στόχο το 2019 να είναι το έτος υγείας και ασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.