επικαιρότητα

kickboxing: ωφελεί σώμα & μυαλό!

kickboxing: ωφελεί σώμα & μυαλό!

Ένα δυναμικό άθλημα ιδανικό για όλους

A-
A+
10/01/2018 | 10:35

Από τον Μιχάλη Χατζηδοσπυριδάκη – South Fighters

Διπλωματούχος Προπονητής Kick Boxing αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing

Οι πολεμικές τέχνες ανέκαθεν θεωρούνταν μια πολύ δυνατή εκγύμναση. Μια πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια είναι το kickboxing. Το kickboxing είναι στην πραγματικότητα ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες, αλλά και παιδιά. Τα τελευταία χρόνια, το kickboxing έχει εξελιχθεί τόσο σε ένα άθλημα συναγωνισμού, αλλά και ως μηχανισμός προπόνησης και αυτοάμυνας. Ανεξάρτητα από το τι θα σας ωθήσει σε αυτό, αυτή η δραστική μορφή άσκησης, μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ποιότητα ζωής σας με πολλούς και σημαντικούς τρόπους, καθώς γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Ο συνδυασμός μάλιστα αεροβικής με kickboxing, το cardio kickboxing, αποτελεί μια πολλή καλή μορφή άσκησης και σε αντίθεση μάλιστα με το απλό kickboxing, το cardio kickboxing δεν απαιτεί εξοπλισμό. Ας δούμε όμως, επιγραμματικά, τα σημαντικότερα οφέλη του kickboxing: Ανακουφίζει το στρες, βελτιώνει την στάση του σώματος, λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοάμυνας, βελτιώνει το συντονισμό μας, συμβάλλει στην ολοκληρωμένη άσκηση σώματος, βελτιώνει την αντοχή και δυναμώνει την καρδιά, βοηθά στην απώλεια βάρους και βελτιώνει την ισορροπία.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.