επικαιρότητα

Κρήτη: Διατηρεί την πρωτιά στα εργατικά ατυχήματα

Κρήτη: Διατηρεί την πρωτιά στα εργατικά ατυχήματα

Παραμένει η περιοχή με τα περισσότερα ατυχήματα στη χώρα

A-
A+
24/04/2018 | 6:40

Παραμένει η περιοχή με τα περισσότερα ατυχήματα στη χώρα

Τα συλλυπυτήριά της στην οικογένεια του άτυχου χειριστή που έχασε το μεσημέρι τη ζωή του στην Ελούντα κατά τη διάρκεια εργασιών διατυπώνει η διοίκηση του Σωματείου πτυχιούχων χειριστών κα βοηθών μηχανημάτων του νομού Ηρακλείου. Παράλληλα, εκφράζει την αγανάκτησή της για την πρωτιά της Κρήτης στα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο, καθώς πανελλαδικά βρίσκεται στην πρώτη θέση του θλιβερού καταλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη, με θύματα χειριστές μηχανημάτων. Με αφορμή το νέο Εργατικό Δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Ελούντα, με θύμα έναν 40χρονο συνάδερφο, χειριστή μηχανήματος, που εκτελούσε έργα στην περιοχή, το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων ν. Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέρφου.

Εκφράζουμε, παράλληλα την αγανάκτησή μας, καθώς  αν και δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, παραμένουμε στην 1η θέση του Πίνακα των Εργατικών Ατυχημάτων στην χώρα.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη στα προβλήματα του κλάδου μας, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των συναδέρφων μας στα εκτελούμενα έργα.

Η «μαύρη εργασία», αλλά και η ανεργία στον κλάδο  σε πολλές περιπτώσεις κρατάει τα στόματα κλειστά.  Οι συνάδερφοί μας καθημερινά θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο, μην μπορώντας να αντιδράσουν.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικούς ελέγχους, ώστε οι υπεύθυνοι  να αναγκαστούν να λάβουν μέτρα ασφαλείας, πρωτού θρηνήσουμε και άλλους συναδέρφους   και η μαύρη λίστα των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων μεγαλώσει ακόμα περισσότερο».

Διαβάστε σχετικά:

Τραγωδία στην Ελούντα: Νεκρός ο χειριστής μπουλντόζας που έπεσε στην θάλασσα!

cretapost

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.