Πολιτική

Νέες εξαγγελίες για διορισμό 7.906 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων

Νέες εξαγγελίες για διορισμό 7.906 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων

Μέσω ΑΣΕΠ ανήγγειλε η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ότι θα γίνουν

A-
A+
14/09/2018 | 16:44

Όπως ανέφερε η Υπουργός μέσα στο 2018 θα πραγματοποιηθούν 7.906 αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης, οπότε το υπουργείο θα τους αντικαταστήσει, μέσω της εφαρμογής του κανόνα 1 προς 1 (μία αποχώρηση – μία πρόσληψη).

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο news247, επισήμανε ότι σε αυτές τις προσλήψεις θα έχουν προτεραιότητα οι συμβασιούχοι μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ όπου θα μοριοδοτηθεί η ειδική εμπειρία.

«Οι συμβασιούχοι προσλαμβάνονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος διαγωνισμός για μόνιμους στην καθαριότητα. Η βασική πρόθεση είναι να προσληφθούν νέοι άνθρωποι.» τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι «Ο μεγαλύτερος αριθμός των συμβασιούχων εφόσον πληροί τα κριτήρια θα μπορεί να προσληφθεί μόνιμα»

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.