επικαιρότητα

Νέος πολυχώρος με πράσινο στην Νέα Αλικαρνασσό

Νέος πολυχώρος με πράσινο στην Νέα Αλικαρνασσό

Αξιοποιείται και καλλωπίζεται ένας ακόμη κοινόχρηστος χώρος προς όφελος μικρών και μεγάλων

A-
A+
09/08/2018 | 16:57

Τον υπό διαμόρφωση κοινόχρηστο χώρο, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, δίπλα στο γυμνάσιο, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δίπλα από το Γυμνάσιο του προσφυγικού προαστίου θα δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πρασίνου που θα μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφού θα περιλαμβάνει ένα μικρό θέατρο.

Στο οικόπεδο έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται ένα καινούργιο παρκάκι που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Μία κερκίδα ημικυκλικού σχήματος με πέντε διαζώματα.
Μια κυκλική ξύλινη εξέδρα, μπροστά από την κερκίδα.
Ένα μεγάλο κυκλικό παρτέρι, στο κέντρο του κοινόχρηστου χώρου και δυο μικρότερα, βόρεια και νότια..

Το έργο, προϋπολογισμού 103.000,00 ευρώ και κόστους συμβάσεως 51.862 ευρώ, κατασκευάζεται από ίδιους πόρους.

Το μίνι εργοτάξιο επισκέφθηκαν κι επιθεώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Μετά την επίσκεψή του,  ο Δήμαρχος δήλωσε: «Κάθε καινούργιος χώρος που δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να βρίσκονται όλοι μαζί και να περνούν το χρόνο τους δημιουργικά, σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και ασφαλές, βοηθά στην κοινωνική συνοχή της γειτονιάς στην οποία βρίσκεται και ταυτόχρονα  συνιστά αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.  Για αυτό και η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων και η ανακατασκευή των ήδη υπαρχόντων, όπως οι παιδικές χαρές,  αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας.

Ευελπιστούμε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού θα ευχαριστηθούν το παρκάκι που κατασκευάζουμε στην περιοχή τους».
Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.