επικαιρότητα

Οι κοινωνικές ανισότητες και ο ρατσισμός μέσα από φωτογραφίες

Οι κοινωνικές ανισότητες και ο ρατσισμός μέσα από φωτογραφίες

Τις ανισότητες αποτυπώνει σε μια σειρά φωτογραφιών ο Μίλερ, που απεικονίζει δραματικές σκηνές

A-
A+
14/09/2018 | 18:41

Ο Αμερικανός Φωτογράφος Τζόνυ Μίλερ άρχισε να ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές ανισότητες και το ρατσισμό όταν μετακόμισε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Η χώρα έχει μόλις ανακάμψει από το απαρτχάιντ, το οποίο, αν και έληξε επίσημα πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια που χωρίζουν τους πλούσιους από τους φτωχούς και τους μαύρους από τους λευκούς.

Αυτές τις ανισότητες αποτυπώνει σε μια σειρά φωτογραφιών ο Μίλερ, που απεικονίζει δραματικές σκηνές.

«Οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι είναι μερικές φορές δύσκολες να γίνουν αντιληπτές από το έδαφος», λέει ο Μίλερ. «Το να πετάς και να βλέπεις τα πράγματα από ψηλά μπορεί να αποκαλύψει απίστευτες σκηνές ανισότητας. »

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.