επικαιρότητα

Ομάδα Αγάπης Μεσαράς: Μια ομάδα πρόθυμη να προσφέρει πολλά

Ομάδα Αγάπης Μεσαράς: Μια ομάδα πρόθυμη να προσφέρει πολλά

Θα βοηθά,αφιλοκερδώς και με εχεμύθεια, συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

A-
A+
13/03/2018 | 11:56

Η  Ομάδα  Αγάπης  Μεσαράς, είναι  μια νεοσύστατη εθελοντική ομάδα , με μοναδικό  σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Αφορμή για τη δημιουργία της στάθηκε η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου σε μια δημόσια έκκληση μέσω των κοινωνικών δικτύων για προσφορά βοήθειας σε μια οικογένεια.  Συνειδητοποιήσαμε ότι  ακόμη και στη μικρή μας κοινωνία,  που είναι η περιοχή των Μοιρών, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι δίπλα μας που παλεύουν καθημερινά να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Άνθρωποι της  διπλανής πόρτας, μεροκαματιάρηδες, οικογενειάρχες, μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, άνθρωποι που μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν αφθονία αγαθών στο σπίτι τους και λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αδυνατούν  να επιβιώσουν. Για αυτούς τους ανθρώπους , που φοβούνται ή ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια από υπερηφάνεια, για να μην επιβαρύνουν κανέναν, αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτή την ομάδα αλληλεγγύης.  Είναι άδικο έως και ανέντιμο να γυρνάμε την πλάτη στον διπλανό μας, να κλείνουμε τη πόρτα της καρδιάς μας , να εθελοτυφλούμε μπροστά στον πόνο του άλλου.

Να μη ξεχνάμε ότι…. «σήμερα εσύ, αύριο εγώ» ! Εγώ πού σήμερα διαβάζω την εφημερίδα μου πίνοντας τον καφέ μου, μπορεί αύριο θα βρεθώ στη θέση του γείτονά μου που υποφέρει και εγώ αδιαφορώ . Κατηγορούμε τη Πολιτεία ότι αδιαφορεί για τα προβλήματά μας, ενώ δε καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μια μικρογραφία αυτής.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους θέλουν να προσφέρουν κάτι για  τους συνανθρώπους μας, να  εγγραφούν  στο facebook στην Ομάδα για την Ομάδα Αγάπης Μεσαράς  , όπου μπορούν να κάνουν δωρεές αντικειμένων ή τροφίμων, να προσφέρουν εργασία ή όποια άλλη βοήθεια επιθυμούν δημόσια και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους. Επίσης , ακολουθώντας μας στη σελίδα μας Ομάδα Αγάπης Μεσαράς, μπορείτε να μας στείλετε προσωπικό ιδιωτικό μήνυμα σε περίπτωση που εσείς οι  ίδιοι ή κάποιος κοντινός σας άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια και εμείς θα φροντίζουμε με διακριτικότητα και εχεμύθεια να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες διαβίωσης υπάρχουν.  Σε καμία περίπτωση δε θα ανακοινώνονται δημοσίως ονόματα  ανθρώπων σε ανάγκη.

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή του  Ν. Καζαντζάκη : «Να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν δε σωθεί εγώ θα φταίω», και ας ωριμάσουμε σαν λαός ξεκινώντας από την αγάπη προς τον εαυτό μας και τον διπλανό μας.

Με εκτίμηση,

  Ομάδα Αγάπης Μεσαράς

 

Fb: Ομάδα για την Ομάδα Αγάπης Μεσαράς: για προσφορές – δωρεές τροφίμων ή εργασία

Fb: Ομάδα Αγάπης Μεσαράς: για να ζητήσετε βοήθεια

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.