επικαιρότητα

Σχέδιο δράσης για τις συνέπειες του αλκοόλ από το Υπουργείο Υγείας

Σχέδιο δράσης για τις συνέπειες του αλκοόλ από το Υπουργείο Υγείας

Ποιοι θα είναι οι σκοποί της Ομάδας Εργασίας

A-
A+
14/09/2018 | 19:21

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των βλαπτικών συνεπειών που επιφέρει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε μια οργανωμένη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεξέλεγκτης κατανάλωσής του. Ειδικά στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σοβαρά κρούσματα παραβατικότητας, αλλά και πολλές περιπτώσεις εξάρτησης, που καθιστούν το πρόβλημα σε μια απ’ τις μεγαλύτερες παθογένειες της εποχής και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπιστεί με σωστό και υπεύθυνο τρόπο.

Γι’ αυτό το σκοπό με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, συστάθηκε Ομάδα Εργασίας  απαρτιζόμενη από επιστήμονες με εμπειρία στον τομέα των εξαρτήσεων και στις επιπτώσεις που έχει στην υγεία η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, εκπροσώπους φορέων απεξάρτησης, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υγείας και επιστημονικούς συμβούλους του Υπουργού, ώστε από κοινού να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμβλυνση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.

Σκοποί της Ομάδας Εργασίας είναι:
α. Η αποτίμηση της διεθνούς επιστημονικής εμπειρίας σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ
β. Η μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης στη χώρα και
γ. Η επεξεργασία και εισήγηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των βλαπτικών συνεπειών από την κατανάλωση αλκοόλ στον υπουργό Υγείας.

Η Ομάδα Εργασίας, της οποίας ο ρόλος είναι συμβουλευτικός, και το Υπουργείο Υγείας προσβλέπουν να υλοποιήσουν για πρώτη φορά μια συντονισμένη και συστηματική πολιτική ενάντια στις ολέθριες επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης χρήσης αλκοόλ στη χώρα μας.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.