επικαιρότητα

Σημαντικό ποσό στον Δήμο Μαλεβιζίου για σχολικά κτίρια

Σημαντικό ποσό στον Δήμο Μαλεβιζίου για σχολικά κτίρια

200.000 εκ. Ευρώ, για την συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων

A-
A+
14/09/2018 | 17:30

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ Χαρίτσης στα πλαίσια του «ΦιλόΔημος ΙΙ», υπέγραψε ένταξη στο πρόγραμμα, πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου συνολικού προϋπολογισμού 200.000 εκ. Ευρώ, για την συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων. Από τον συνολικό προϋπολογισμό, το ποσό των 113.700 ευρώ θα καλυφθεί από το πρόγραμμα ‘ΦιλόΔημος ΙΙ’ ενώ τα υπόλοιπα 86.300 ευρώ από ιδίου πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Με αφορμή την απόφαση ένταξης του έργου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, διαπιστώνουμε ακόμα μια φορά, ότι οι χρηματοδοτήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζονται απρόσκοπτα, βάση των προτάσεων που έχουν υποβάλει οι δήμοι στο Υπουργείο Εσωτερικών. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι το 2018 η ΣΑΤΑ που προβλέπεται για τα σχολεία των δήμων το 2018 έχει αυξηθεί πανελλαδικά κατά 50% σε σχέση με το 2017, ενώ ιδιαίτερα για τον Δήμο Μαλεβιζίου η ΣΑΤΑ που θα λάβει φέτος είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη το 2018 σε σχέση με το 2017.»

Να σημειωθεί επίσης ότι ο δήμος για τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων, θα απορροφήσει πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι του.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.