επικαιρότητα

Στη Βουλή τα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Στη Βουλή τα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

A-
A+
19/09/2018 | 18:28

Τα προβλήματα από την υποστελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, φέρνει στη βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπάρχουν σοβαρά και οξυμένα προβλήματα και στον ψυχιατρικό τομέα του ΠΑΓΝΗ (Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική κλινική), τα οποία όχι μόνο εντείνονται αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσο για τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, στην εν λόγω κλινική, στο τμήμα βραχείας που έχει 23 κλίνες νοσηλευόταν παραπάνω από 35 ασθενείς ενώ η παιδοψυχιατρική έχει δυναμική με 10 κρεβάτια, η οποία αντιστοιχεί σε 900.000 κατοίκους, αφού είναι η μοναδική δημόσια κλινική στην νότια Ελλάδα.

Μάλιστα, για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σε συνέντευξη τύπου, κατήγγειλε τα προβλήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Επειδή τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενώ τίθενται σαφώς και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ και ιδιαίτερα αυτά του ψυχιατρικού τομέα;
  • Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.