επικαιρότητα

Συνάντηση του δημάρχου Ρεθύμνης με τη γενική διευθύντρια της UNESCO

Συνάντηση του δημάρχου Ρεθύμνης με τη γενική διευθύντρια της UNESCO

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης συζήτησε με την κα Μπόκοβα θέματα που άπτονται των τομέων ενασχόλησης της

A-
A+
14/08/2018 | 16:55

Την Γενική Διευθύντρια της Ουνέσκο κα Ιρίνα Μπόκοβα υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, η οποία διατηρεί αυτό το αξίωμα από το 2009 και είναι η πρώτη γυναίκα και το πρώτο πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από την Ανατολική Ευρώπη που ανέλαβε τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης συζήτησε με την κα Μπόκοβα θέματα που άπτονται των τομέων ενασχόλησης της όπως η καταπολέμηση του ρατσισμού, η ισότητα των δύο φύλων, η βελτίωση της εκπαίδευσης, η πρόληψη της χρηματοδότηση ενεργειών της τρομοκρατίας και η προστασία των διανοητικών αγαθών. Επιπλέον δε, εξουσιοδότησε την Αρχαιολόγο από το Γραφείο Παλιάς Πόλης κα Ματίνα Αρβανίτη να ξεναγήσει την Διευθύντρια της Ουνέσκο στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου και να τη συνοδεύσει στην περιήγηση της στην ενδοχώρα ώστε να γνωρίσει από κοντά την παράδοση, το μνημειακό πλούτο του Ρεθύμνου και την κρητική διατροφή.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.