Ευθέως

Αγάπη για την Πατρίδα

Αγάπη για την Πατρίδα

A-
A+
24/10/2017 | 8:54

Πίσω από τις παρελάσεις, τους εορτασμούς και τους πανηγυρικούς λόγους για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αυτό στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι η αγάπη για την πατρίδα όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, μάτωσαν και στερήθηκαν για τη λευτεριά της χώρας μας. Η ιστορία μας δείχνει πως όποτε αυτή η πατρίδα δέχτηκε «έξωθεν απειλή», όρθωσε περήφανα το ανάστημα της, πάλεψε, διεκδίκησε μαχητικά την ελευθερία της. Μπροστά στον κοινό εχθρό, οι Έλληνες έβαλαν τη σωτηρία της πατρίδας πάνω απ΄ όλα, συσπειρώθηκαν, άφησαν στην άκρη διαφορές, αντιθέσεις και διαφωνίες. Αυτή την ομοψυχία και την περήφανη αντίσταση ενός ολόκληρου λαού γιορτάζουμε στις εθνικές επετείους και αυτή άλλωστε είναι και όλη η ουσία των εορτασμών, πίσω από τους σημαιοστολισμούς,  τις τυμπανοκρουσίες, τα αγήματα, τις ομιλίες, το όλο κλίμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Αυτήν την ομοψυχία των Ελλήνων απέναντι στον όποιο επίδοξο δυνάστη, έχει ανάγκη και σήμερα η χώρα που βρίσκεται πολιορκημένη και σκλαβωμένη από την οικονομική κρίση. Αλυσίδες στα πόδια της είναι τα χρέη της που την κρατούν δέσμια σε σκοτεινό κελί, όπου δεν διαφαίνεται φως ελπίδας για απελευθέρωση. Απέναντι σε αυτό τον εχθρό που είναι μεν σκληρός και αδυσώπητος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ανίκητος, οι Έλληνες μόνο ομοψυχία που δεν δείξαμε. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο σφάλμα στρατηγικής σε μια δύσκολη μάχη την οποία αρχικά υποτιμήσαμε και στη συνέχεια δείξαμε να τη θεωρούμε εκ των  πραγμάτων χαμένη.

Δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να συσπειρώσουν το λαό σε ένα κοινό αγώνα, αλλά πράττοντας το ακριβώς αντίθετο  έσπειραν τη διχόνοια, το διαχωρισμό σε «αντιμνημονιακούς» και «μνημονικούς», σε «φιλέλληνες» και… «γερμανοτσολιάδες» (!). Ένα πραγματικά εγκληματικό λάθος που είχε σαν συνέπεια να βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στην κινούμενη άμμο της κρίσης, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και κυρίως χάνοντας κάθε ελπίδα για σωτηρία σε ένα εύλογο διάστημα. Θα ήταν μέγα ευτύχημα για όλους μας, πολιτικούς και πολίτες, αν οι εθνικές επέτειοι μας θύμιζαν πως αυτό που έσωζε πάντα αυτή τη χώρα ήταν η αγάπη του λαού της γι αυτήν. Μια αγάπη πάνω από ατομικά, παραταξιακά ή άλλα συμφέροντα που «υποχρέωνε» όλους να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα. Αυτή τη συσπείρωση που χρειάζεται και τώρα η πατρίδα μας, άραγε θα της την αρνιόμαστε για πολύ ακόμα;

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.